MojAndroid
(x) hirdetés

Nemrég hivatalosan is megjelent a hazai piacon a Honor Magic6 sorozat legújabb, Pro névvel ellátott modellje. Az olcsóbb Magic6 Lite változat már január óta kapható nálunk, és ebben a cikkben mutattuk be nektek. Az idei Magic6 Pro a tavalyi modellhez hasonlóan nemcsak a dizájnra és a nagy teljesítményű hardverre, hanem a kiváló minőségű fotókra és videókra is koncentrál.

Hozzánk a telefon a fekete színben érkezett. A másik, zöld variánsnak a hátfala finoman texturált felületű, matt anyagból készült, amely állítólag a bőrt imitálja. A fekete változatnak szintén matt hátfala van, így nem kell aggódnód a szennyeződések vagy ujjlenyomatok miatt, ugyanakkor ez a verzió egyértelműen csúszósabb.

Csomagolás

A telefon egy vékony dobozban érkezett, ami azt sugallta, hogy nem sok minden lesz a dobozban. És valóban, csak a telefon, egy USB-C kábel és dokumentumok voltak benne, se töltő, se védő tok, ahogy azt ettől a gyártótól megszokhattuk. Ha azonban közvetlenül a hivatalos hazai webáruházból rendeled meg az újdonságot, akkor egy Pad 8 tabletet is kaphatsz mellé ajándékba.

Ár és elérhetőség

Az ár az egyik fő tényező, amely a hazai piacon kiemelkedően fontos, ez pedig különösen a drága telefonok esetében döntő lehet. A Honor Magic6 Pro ajánlott eladási ára 550 ezer forint. Ez nem keves pénz, de érdemes megfontolni az újdonságot, ha egy nagy teljesítményű, minőségi felszereltségű okostelefont keresel, amely több éven át szolgálhat téged. A Honor Magic6 Pro megfelel ezeknek a paramétereknek. A jó hír a hosszú szoftveres támogatás, így több éves használat mellett sem kell nélkülöznöd az új Android funkciókat. A gyártó négy évnyi nagyobb rendszerfrissítést és öt évnyi biztonsági javítást említ. Tisztességes.

Design

Az első dolog, ami meglepett a dobozból kivéve, a telefon nagy súlya volt. A szerkesztőségi mérleg 226 grammot mutatott, ami normál használat és zsebben hordozás közben valóban érezhető. A Magic6 Pro vastagságát tekintve sem tartozik a legvékonyabb okostelefonok közé a piacon, és a hátlapon feltűnően kiálló kamera lencsesziget még tovább növeli a vastagságot.

Dizájn szempontjából ez egy fergeteges telefon, amely első pillantásra megragadja a tekintetet. A tömör arany díszítés mind a fotóegység, mind a készülék oldala körül elegáns megjelenést kölcsönöz. Egyértelmű, hogy egy prémium kategóriás okostelefont tartunk a kezünkben. A kijelző finoman lekerekített az oldalakon, ami segíti a kényelmes fogást a kézben, semmi sem nyomja sehol. Az építési minőséget nem is kell részleteznem, első osztályú.

Mint egy igazi zászlóshajó, a Magic6 Pro IP68-as víz- és porálló. Emellett 30 percig bírja a vízbe merülést 1,5 méteres mélységig. A jobb oldalsó falon a bekapcsoló és a hangerőszabályzó gombok találhatók, a szemközti oldala üres.

Alul két SIM-kártya foglalatot, egy USB-C csatlakozót és egy hangszórót találhatunk. A másik, amely a sztereó hangvisszaadást hozza létre, a tetején található. A hangminőség nagyon jó, kiegyensúlyozott és a hangerő is elegendő.

Nemcsak a kialakítás, hanem a kijelző is tartós. A Honor nem a klasszikus Gorilla Glass-t használta a védelemhez, hanem a saját NanoCrystal Shield megoldását. A gyártó állítása szerint ennek köszönhetően a kijelző 10-szer ellenállóbb a leejtésekkel szemben. Az SGS szabvány szerint megfelel az 5 csillagos üvegállóságnak.

A kiváló minőségű 6,8 hüvelykes LTPO AMOLED kijelző a telefon büszkesége. Finom, 1289 x 2800 pixeles felbontást és 1 – 120 Hz közötti frissítési frekvenciát kínál. A maximális fényerő normál használatban 1600 nits, míg HDR megjelenítésben a gyártó maximum 5000 nits-et ad meg. A képernyő 4 320 Hz-es PWM dimmeléssel van ellátva, amely alacsony fényerejű üzemmódban lép működésbe. Van cirkadián éjszakai kijelző, amely lágyabb fénnyel segíti a szemek pihentetését lefekvés előtt, és enyhíti a szemfáradtságot.

Az ovális kijelzőnyílásban egy szelfi kamera és egy kiegészítő 3D TOF kamera található, amely az iPhone-okhoz hasonlóan az arcszkennelést szolgálja majd a biztonságosabb biometrikus felismeréshez. Gyorsan és pontosan működik. Jobb, mint a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-érzékelő. Utóbbi ráadásul túl alacsonyan van elhelyezve, és egy idő után már nem ismerte fel a hüvelykujjamat. Újra be kellett szkennelnem az ujjamat.

A képernyőn lévő kis kapszula nem csupán két lencse egyszerű rejtekhelye, hanem az iPhone-okhoz hasonlóan a kiválasztott információk megjelenítésére szolgál, és egy koppintással nagyobb méretűre tágul a megjelenített alkalmazás vezérlésére. A kapszula funkciója azonban korlátozottabb. akkor használod, ha éppen telefonálsz, zenét vagy YouTube-videót játszol le, illetve ha időzítőt futtatsz. Talán a lehetőségek köre fokozatosan bővülni fog.

Szoftver

Az Android 14 tetején a Magic OS 8.0 felhasználói élmény keretrendszer új verziója fut, amely egyéb fejlesztéseket is hoz a Honor Magic6 Pro számára. Ilyen például az Air Gestures, ahol a kezed felismerésével és egy adott gesztus végrehajtásával a képernyőn lévő szöveget érintés nélkül görgetheted fel és le, a galériában lévő fotók megtekintésekor vagy e-könyvek olvasásakor pedig egy legyintéssel jobbra vagy balra görgetheted a tartalmat. A gesztus képernyőfotó készítéséhez is használható.

Az előlapi kamera és a 3D TOF kamera nem csak a telefon tartalmának biztosítására szolgál, hanem a képernyő megvilágítására is, amikor az Always On vagy a Standby funkció be van kapcsolva. Utóbbi akkor jelenik meg a funkció engedélyezésekor, ha a telefont tájoló módba helyezzük. Többféle megjelenítési lehetőség közül választhatunk, amelyek között az ujjunkkal a képernyőn fel-le csúsztatva válthatunk.

A standard Mindig bekapcsolva kijelzőt időzítheted, így beállíthatod megjelenítés kezdetét és végét a nap folyamán, vagy egész nap bekapcsolva hagyhatod, illetve csak akkor jelenik meg, ha megérinted, vagy a fent említett képernyő nézet választod ki.

A MagicOS 8.0 érdekes újdonságai közé tartozik a Magic Text, amely kivonja a szöveget egy képből, majd átmásolja vagy áthelyezi azt a következő képernyőre. A Magic Portal aktiválásához érintsd meg és tartsd lenyomva a szöveget a képernyőn. Ez lehetővé teszi a kiválasztott szöveggel való további munkát, az alkalmazások közötti mozgatását. Például egy mozdulattal áthelyezhetsz néhány érdekes szöveget a böngészőből a Jegyzettömbbe.

Teljesítmény

Mint egy igazi zászlóshajó, a Honor Magic6 Pro olyan erős hardvert hoz, amely évekig kitart, és a telefon még a grafikailag igényes játékokat is képes kezelni. A telefonban a jól ismert Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet található, amelyet 12 GB RAM egészít ki. Szükség és nagy terhelés esetén a rendszer további 8 GB-tal képes bővíteni a RAM-kapacitást. A belső 512 GB-os tárhely nem bővíthető microSD kártyákkal, de feltételezem, hogy a legtöbb hétköznapi felhasználónak elég lesz. Használat közben nem tapasztaltam túlzott melegedést, még navigálás vagy a kamera hosszabb ideig tartó használata közben sem.

Kamerák

A három hátsó kamera beállítása nem okozott csalódást, és bármilyen körülmények között és a fókusztávolságok széles skálájával szolgált. Így a nagy látószögű felvételek, makró felvételek sem jelentenek problémát, a nagy attrakció pedig a periszkópos teleobjektív, ahol a gyártó 180 MP-es képérzékelőt és akár 100-szoros digitális zoomot ígér. Képes 2,5x optikai zoomot kezelni, de még az 5x zoom sem veszít a minőségből. A 20-szoros digitális zoom is viszonylag jól használható, és ha egy távoli témára szeretnénk jelentősen ráközelíteni, hogy például egy részletet vagy egy jelet lássunk, akkor az 50-szoros zoom sem okoz gondot. A maximális 100x-os zoomnál már “olajfestményt” kapunk, jelentős zajjal, és ez inkább marketing fogás, mint használható funkció.

Az 50 MP felbontású, 1/1,3″-os érzékelővel rendelkező fő kamera tökéletesen ellátja feladatát. Széles dinamikatartományt, éles részleteket és élethű színeket kínál. Rossz fényviszonyok esetén segítségül hívja az éjszakai üzemmódot, amely még automatikus üzemmódban is nagyon szép képeket készít felesleges túlexponálás nélkül. Nem szeretem, ha az éjszakai fotózás agresszív megvilágítással elveszíti az éjszaka varázsát.

A Pro módban a fényképezési értékeket tetszés szerint állíthatod be, és még az f/1,4 vagy f/2,0 rekeszértéket is választhatod. A kettő között nem tudsz zökkenőmentesen váltani, mint a konkurens Xiaomi 14 Ultra esetében, hanem csak fixen választhatod az egyik vagy a másik számot.

A 122°-os látószögű, széles látószögű kamera sem vallhat szégyent, amely szintén 50 MP-es felbontású, és az autofókusznak köszönhetően makrófelvételekhez is jó szolgálatot tesz. Gyengébb fényviszonyok mellett azonban már sötét foltok láthatók a sarkokban, és néha zajosodás is jelentkezik. Összességében azonban elégedett voltam vele. A dinamikatartomány és a színhűség jó egy nagylátószögű objektívhez képest. Az előlapi szelfikamera nappali fényben nagyon jól használható, de ahogy a fény csökken, a digitális zaj növekszik és az élesség is elvész.

Egy dolog, ami évek óta bosszantó, hogy a 16:9-es arány nem elérhető. Bár a konkurens okostelefonoknál általában csak az eredeti 4:3-as képarányból vágott képről van szó, mégis rengeteg olyan helyzet van, amikor a 16:9-es képek mind jobban néznek ki és jobban is érzik magukat a képernyőn, mint a 4:3-as fotók.

Videófelvételek készítésekor értékelni fogja az optikai képstabilizációt. A 4K felbontás 60 képkocka/másodperc a maximum.

Aksi, üzemidő

Végül egy fontos paraméterhez jutunk el, amikor valaki okostelefont választ, és ez az akkumulátor élettartama egyetlen töltéssel. Itt dicsérhetem a Magic6 Pro-t. Még erős használat mellett is bőven kibír egy teljes napot, ha pedig csak telefonálásra, böngészésre használjuk, akkor akár 2-3(!) napig is képes üzemelni a telefon.

A Honor 2. generációs szilícium-szén akkumulátort használt, melynek kapacitása 5600 mAh. Az akkumulátor a beépített Honor E1 Power Enhanced chippel és intelligens energiagazdálkodási rendszerrel van felszerelve. Ennek a gyártó szerint javítania kell az akkumulátor teljesítményét hideg környezetben. A tesztelés idején idehaza már nem voltak fagyok, így személyes tapasztalataim nincsenek.

A Honor Magic6 Pro 88 W-os vezetékes és 66 W-os vezeték nélküli töltéssel rendelkezik. Mivel a csomagban nem volt töltő, ezért a Realme györstöltőjét használtam a töltéshez. Körülbelül háromnegyed óra alatt sikerült nulláról 80%-ra feltölteni. A vezeték nélküli töltési sebesség teszteléséhez szükségem lenne egy kompatibilis töltőre, nekem nincs ilyenem.

Összegzés

A Honor Magic6 Pro egy remek zászlóshajó, amelyből semmi fontos nem hiányzik. A kiváló minőségű anyagokból készült kialakítás IP68-as minősítést kapott, a kiváló minőségű kijelző fokozott szemvédelmet nyújt és felkészíti a testet az éjszakai pihenésre, és számíthatsz a kiváló minőségű kamerákra, amelyek közül kiemelkedik a nagy felbontású periszkópos teleobjektív OIS-szel. Bónusz a nagyon tisztességes akkumulátor élettartam egy töltéssel és a gyors vezetékes és vezeték nélküli töltés. Panaszunk lehet a hiányos csomagolásra, így gyorstöltőt kell vásárolnunk a telefonhoz, illetve bosszantó az ujjlenyomat olvasó problémája, amely bizonyos időközönként teljesen elveszti a fonalat, és újra fel kell venni ujjlenyomatunkat, de remélhetőleg ezt szoftveresen tudja majd fixálni a Honor.

Ajánlott!

Köszönjük a telefont a Honor Magyarországnak!

 

2024.04.10.

Ezeket már olvastad?

+