MojAndroid
(x) hirdetés

Mint mindenki tudja a Apple Watch csak iOS rendszerrel párosítható, Androiddal nem.

Az Apple előnye a jól működő ökoszisztéma, a különböző készülékek nagyon könnyen és intuitívan működnek együtt, így az Apple-készülékek felhasználói számára a legegyszerűbb, ha az összes azonos márkájú termékkel rendelkeznek. Ez azonban jelentősen leszűkíti az alternatívákat. Bár harmadik féltől származó okosórákat is használhatsz az iPhone-oddal nem minden funkció érhető el az Apple készülékein, és például egy Samsung Galaxy Watch-ot egyáltalán nem fogsz tudni csatlakoztatni az iPhone-odhoz.

A gizmochina.com szerint az amerikai igazságügyi minisztérium az Apple ellen indított perben erre a kizárólagosságra mutatott rá, mint a versenyellenes magatartás bizonyítékára. Védekezésül az Apple közzétett egy jelentést, amelyből kiderül, hogy a vállalat eredetileg az Apple Watch Androiddal való kompatibilitását vette figyelembe, három évnyi tesztelés után azonban végül technikai problémák miatt elállt ettől.

Az Apple Watch iránt érdeklődő androidosok számára azonban van remény arra, hogy egy peres eljárás rákényszerítheti az Apple-t a kompatibilitási problémák további kezelésére. De erre nem sok esély van. Az Apple-t erősen ösztönzi, hogy ügyfelei egy ökoszisztémában maradjanak, mivel a felhasználók értékelik a könnyű csatlakoztathatóságot és a zökkenőmentes együttműködést az eszközök között.

Nos, meglátjuk mit hoz majd a jövő.

 

2024.03.28.

+