MojAndroid
(x) hirdetés

A Remarkable 2 több, mint pusztán egy jegyzetelő eszköz, ez egy elegáns, innovatív eszköz, amely tökéletesen ötvözi a hagyományos írásmód egyszerűségét a modern technológia hatékonyságával.

Fejlesztőként dolgozom és sokat vázlatolok, jegyzetelek, rengeteg papírt pazarolva. Sokáig kerestem az ideális megoldást a papír kiváltására, használtam például a Xiaomi Writing Tablet-jét, majd jegyzeteltem sima tableten is, igazából egyik se tudta kiváltani a hagyományos papírt. Már régóta szemeztem a Remarkable 2-vel, folyamatosan szembe jött vele Instagramon is, így úgy gondoltam, szerzek egyet, és kipróbálom, mit tud. Nos, nem csalódtam, az eszköz jelentősen javította a produktivitásomat és szervezettségemet. A tablet hozzám teljes felszereltséggel érkezett, így megkaptam hozzá a legújabb ceruzát a Marker Plus-t, illetve Type Folio-t is, ami gyakorlatilag egy teljesértékű billentyűzet.

Ez most egy gyors, rövid áttekintő, a következő hetekben pedig részletesen is tesztelni fogjuk a tabletet, és hozzuk majd hosszútávú benyomásainkat.

Dizájn

A Remarkable 2 minimalista dizájnjával már az első pillantásra lenyűgöz. Vékony, könnyű teste és prémium matt felülete olyan érzést kelt, mintha egy drága jegyzetfüzetet tartanál a kezedben. A 10,3 hüvelykes E Ink kijelző papírszerű textúrája tökéletes írásélményt nyújt.

A jegyzetelés, rajzolás a Remarkable 2-n igazi élvezet. A toll-papír érzése és a reakcióképes kijelző együtt egy természetes írási élményt kínál. Legyen szó jegyzetelésről egy megbeszélés alatt vagy ötletek felvázolásáról, az eszköz minden egyes vonást pontosan rögzít.Van tenyérelutasítás is természetesen, így zökkenőmentesen, folyamatosan írhatunk.

Bár egyszerűségében rejlik az ereje, a Remarkable 2 mégis sokoldalú eszköz. Az intuitív felület könnyű navigációt tesz lehetővé, és olyan funkciókat kínál, mint a jegyzetek rendezése mappákba és jegyzetfüzetekbe. A felhőintegrációnak köszönhetően a jegyzetek szinkronizációja zökkenőmentes, és mindig elérhetőek bárhol is legyünk, ráadásul dokumentumainkat akár a Google Driveból, vagy a Dropboxból is szinkronizálhatjuk. A különböző sablonok további rugalmasságot adnak.

A Remarkable 2 kiemelkedő akkumulátor élettartama igazi előny. Egyetlen feltöltéssel hetekig használható, így nem kell aggódnunk a töltés miatt. Ez az állandó használatra szánt egyéneknek ideális kiegészítő.

Fejlesztési lehetőségek: Bár a Remarkable 2 sok területen kitűnik, van néhány pont, amelyen javulhatna. A háttérvilágítás hiánya korlátozza a félhomályos környezetben való olvasást, és néhányan hiányolhatják a PDF-ek közvetlen annotálási lehetőségét is. A kézírásfelismerés funkció fejlesztése további előrelépést jelentene a funkcionalitás terén, hiszen a gyors kezdeti tesztek alapján a magyar karakterekkel alapvetően gondban van ha fel kell ismerni, de ha még rondán is írunk, akkor a konvertálás végeredménye egy hashelt jelszónak is megfelelne.

Összességében a Remarkable 2 forradalmi eszköz mindenki számára, aki egy egyszerű, de hatékony jegyzetelő megoldást keres. Az elegáns dizájn, a kiváló írásélmény és az hosszú akkumulátor élettartam egyaránt kiemelkedő, valamint a Remarkable 2 egyszerűsége és megbízhatósága minden másnál előrébb helyezkedik el. Lehetsz diák, szakember vagy akár művész, a Remarkable 2 egy elengedhetetlen eszköz lehet a mindennapokban.

2024.03.15.

+