MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi Mix Fold 3 tavaly nyáron mutatkozott be a kínai piacon. Akkoriban a világ legvékonyabb összehajtható okostelefonjaként emlegették, de akkor úgy tűnt, hogy a telefon nem fog eljutni a globális piacokra

Úgy tűnik azonban, hogy ez most megváltozhat. A Xiaomi csendben felvette az összehajtható Mix Fold 3-at a globális weboldalára, így van egy kis remény arra, hogy ez az érdekes okostelefon-modell idővel Európába is eljuthat, a hazai elérhetőségről azonban egyelőre csak találgatni tudunk, bár még ha csak egyes európai országokban kerülne is forgalomba, még mindig jobb lenne, mintha Kínából megrendelni a telefont.

Eközben a Xiaomi Mix Fold 3 már elvesztette az első helyet a “vékonysági versenyben”, mivel megelőzte a Honor Magic V2. Nyitott állapotban a Xiaomi 5,3 mm vastag, a Honor 4,7 mm. És a Xiaomi eszközével ellentétben a hajlítható Honor-t itthon is meg lehet vásárolni.

A vékonyabb kialakítás ellenére a Honornak sikerült 5000 mAh-s akkumulátort elhelyeznie a Magic V2-ben, ami 200 mAh-val több, mint amit a Xiaomi valamivel vastagabb modellje kínál. Mindkét okostelefon nagyon hasonló hardveres specifikációkat és minőségi kamerakínálatot hoz. Fontos paraméter lesz tehát az ár, amivel a Xiaomi Mix Fold 3 megérkezhet a globális piacra.

Bár a Xiaomi árat nem közölt egyelőre, a Honor Magic V2-t 512 GB tárhellyel 800 ezer forintért árulják itthon, a Samsung Galaxy Z Fold5 ugyanezzel a memóriával jelenleg kevesebbért, körülbelül 650 ezer forintért kapható a hivatalos forgalmazoktól, de ennél valószínűleg a Xiaomi Mix Fold 3 sem lesz olcsóbb.

2024.03.11.

Ezeket már olvastad?

+