MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi zászlóshajó okostelefonjai már évek óta rendelkeznek kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelőkkel, de ezek mind optikaiak voltak. Ugyanez vonatkozik a OnePlusra is. Ez azonban jövőre megváltozhat a Xiaomi 15 szériával és a OnePlus 13-mal.

A Weibo két különböző forrása szerint a Xiaomi jelenleg ultrahangos ujjlenyomat-érzékelőket tesztel a közelgő Xiaomi 15 zászlóshajócsaládhoz, amely már fejlesztés alatt áll. A Xiaomi 15 megtartja elődjének teljesen lapos képernyőjét, míg az Ultra a 14 Ultra-hoz hasonlóan ívesebb üveggel fog rendelkezni.

Nem csak a Xiaomi – hanem a jelek szerint a OnePlus 13 is áttér az ultrahangos ujjlenyomat-érzékelőre, csatlakozva a Samsung zászlóshajóihoz és néhány vivo csúcskategóriás készülékhez, amelyek ezt a technológiát használják, amely gyorsabbá és pontosabbá teheti a feloldást.

A Kínában az év vége felé, nemzetközileg pedig valószínűleg 2025 elején induló készülékek fejlesztése még korai szakaszban van, így a jövőben változhatnak a dolgok. Ennek ellenére izgatottan várjuk, hogy az ultrahangos ujjlenyomat-olvasókat több készüléken láthassuk.

(via)

2024.03.05.

Ezeket már olvastad?

+