MojAndroid
(x) hirdetés

A Facebook-felhasználók új üzenetet kapnak, amikor bekapcsolják a Messenger alkalmazást, amely a környezet kiválasztásáról szól. Választási lehetőséget kapnak, hogy a Facebook-fiókjukkal továbbra is használják a Messengert, vagy új Messenger-fiókot hoznak létre.

A Meta a közleményben elismeri, hogy a változtatás oka a magáninformációk kezelését szabályozó, változó jogszabályok a régiónkban. Vélhetően az EU DMA-irányelvéről van szó, amely a közösségi hálózatok felhasználóinak nagyobb ellenőrzést biztosít a Meta és például a Google által gyűjtött személyes adatok felett.

Ha használod a Facebookot és az Instagramot, valószínűleg már korábban is találkoztál a fiókok összekapcsolására vonatkozó engedélyekkel, amelyek február elején jelentek meg. Az új jogszabály 2024. március 6-tól lép életbe, így itt az ideje, hogy a Meta alkalmazkodjon hozzá.

A módosítások bevezetése után a Messenger használatára a meglévő fiókoddal vagy egy új, külön fiók létrehozásával lesz lehetőséged. Ez a fejlemény minden bizonnyal azoknak is tetszeni fog, akiknek nincs Facebook fiókjuk, de mégis szeretnék használni a Messenger üzenetküldő szolgáltatást.

Ha idővel meggondolnád magad, a Meta lehetőséget ad arra, hogy a Facebook-beállításokban megváltoztasd a választásodat.

 

2024.02.27.

Ezeket már olvastad?

+