MojAndroid
(x) hirdetés

A gyártók különböző módokon próbálkoznak a rugalmas kijelzőkkel. A már évek óta kapható egyirányú hajlítható kijelzők mellett kísérleteznek azzal, hogy a kijelzőt mindkét oldalra meghajlítsák, meghosszabbítsák, háromszor összehajtsák vagy oldalra tekerjék.

A Tecno már tavaly szeptemberben előállt a görgethető okostelefon koncepciójával, és az idén februári barcelonai MWC-n is kiállította a telefont, ahol élőben ki is próbálhattuk. Első pillantásra a Tecno Phantom Ultimate egy átlagos okostelefon 6,55 hüvelykes kijelzővel és kissé vastagabb kialakítással (9,93 mm). Ennek azonban van értelme.

Ha megnyomod a gombot a tetején, akkor kevesebb mint két másodperc alatt a telefon hátlapján lévő kijelző egy rejtett része oldalra gördül, így hirtelen egy 7,1 hüvelykes készüléket tarthatsz a kezében. Az AMOLED képernyő felbontását a gyártó 1596 x 2296 pixelben adja meg, ami igen tekintélyes 388 ppi-nek felel meg. A képfrissítési frekvencia adaptív, 1 és 120 Hz között változik.

A Phantom Ultimate még nem vásárolható meg, és még az sem biztos, hogy a gyártó kereskedelmi forgalomban kapható termékként a piacra dobja. Viszont érdekes megoldás, és egy kevésbé hagyományos megközelítés a hajlítható kijelzőben rejlő lehetőségekről.

Más gyártók, például a Samsung, a Motorola vagy az Oppo szintén kísérleteznek görgethető kijelzőkkel. Ezek azonban még mindig csak koncepció készülékek, amelyeket még nem lehet megvásárolni.

2024.02.26.

Ezeket már olvastad?

+