MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei ezen a héten mutatta be legújabb kagylóhéjjal összehajtható okostelefonját, a Pocket 2-t. Ezzel még nagyobb konkurenciát állított a Samsung Galaxy Z Flip termékcsaládjának, legalábbis a kínai piacon.

Ahogyan az várható volt, a Huawei új telefonjának néhány specifikációja megszégyeníti azt, amit a Samsung a tavalyi Galaxy Z Flip 5-ön kínál. Az akkumulátor kapacitása lényegesen nagyobb (4520 mAh vs. 3700 mAh a Flip 5-nél), a töltési sebesség 66 W-ig megy vezetékes és 40 W-ig vezeték nélküli, és több memóriakonfiguráció közül lehet választani: minden változatban legalább 12 GB RAM, de akár 16 GB RAM és 1 TB tárhely is elérhető.

A legfontosabb különbség azonban a kamera beállításában van. A Pocket 2 négy hátlapi kamerával érkezik, de nem ez az érdekes, mivel az egyik kamera egy 2 megapixeles UV-érzékelő, amelyet úgy tűnik, csak arra terveztek, hogy jelezze, ha túl erős a napsütés, és javaslatokat tegyen némi naptej felvitelére.

Az érdekes rész a 8 megapixeles zoomkamera, amely az 50 megapixeles elsődleges és a 12 megapixeles ultraszéles kamerát kíséri. A Pocket 2 3x optikai zoommal rendelkezik; a Galaxy Z Flip 5 viszont nem rendelkezik teleobjektívvel, és az elsődleges kamerája is túl alacsony felbontású ahhoz, hogy a digitális zoom megfelelő alternatíva legyen.

Ez utóbbit a hírek szerint a Galaxy Z Flip 6 javítani fogja, mivel a pletykák szerint 50 megapixeles elsődleges kamerával rendelkezik majd, de a kamera többi része várhatóan nem változik, ami azt jelenti, hogy a Z Flip 6 fotózási képességei már az első napon elavultak lesznek.

Egyes Samsung-rajongók azzal érvelnek, hogy a kagylóhéjjal összehajthatót kereső vásárlók nem a legjobb kamera specifikációk iránt érdeklődnek, de egyértelmű, hogy a koreai óriás egyszerűen kihasználja, hogy ő a domináns szereplő az összehajtható térben.

Remélhetőleg a Samsung nem fogja túl sokáig mankóként használni a valódi konkurencia hiányát. Az olyan funkciókkal, mint a Flex Mode és a hatalmas fedőképernyő, a Galaxy Z Flip okostelefonok olyan egyedi kamerafunkciókat kínálnak, amelyek a Samsung nem összecsukható zászlóshajóinál nem lehetségesek, de ez nem lehet kifogás az értelmes hardverfrissítések elkerülésére.

(via)

2024.02.23.

Ezeket már olvastad?

+