MojAndroid
(x) hirdetés

A Nothing folytatja a Nothing Phone 2a specifikációinak nyilvánosságra hozatalát a március 5-i megjelenés előtt. Most az okostelefon márka felfedte az új telefon processzorát.

A Nothing egy YouTube-videóban megerősítette, hogy a Nothing Phone 2a-t egy MediaTek Dimensity 7200 Pro processzor fogja hajtani. Ez az első Nothing telefon MediaTek lapkakészlettel, a Nothing Phone 1 és 2 Snapdragon 778G Plus és Snapdragon 8 Plus Gen 1 nyomdokaiba lépve.

Raymond Zhu, a Nothing termékmarketing-menedzsere a videóban megjegyezte, hogy a Dimensity 7200 Pro néhány területen eltér a standard Dimensity 7200-tól. Egyrészt elmondása szerint bizonyos alkatrészek, például a kijelző IC chip és a modem nagyjából 10%-kal hatékonyabbak. A Nothing néhány szoftveres funkciót is kifejlesztett kifejezetten ehhez a chipkészlethez, például a Smart Clean funkciót.

Egyébként úgy tűnik, hogy a Dimensity 7200 Pro megfelel a standard chipnek. Ez azt jelenti, hogy egy ütőképes CPU-ra (2x Cortex-A715 és 6x Cortex-A510) és egy Mali-G610 MC4 GPU-ra számíthatunk.

Miért esett a választás a MediaTekre a Qualcomm helyett?

Zhu azt állította, hogy a Dimensity 7200 Pro-t azért választották, mert a vállalat a “lehető legjobb teljesítményt” akarta a felhasználók számára.

Tudtuk, hogy a MediaTek-et nehéz eladni, mivel a Qualcomm sokkal ismertebb itt az Egyesült Királyságban, de nem tudtuk igazolni, hogy egy gyengébb teljesítményű processzort válasszunk

– magyarázta Zhu.

Érdekes módon azt is elmondták, hogy a chipkészlet kiválasztása a Dimensity 7200 Pro, a Snapdragon 7s Gen 2 és a Snapdragon 782G között dőlt el. Zhu azonban megerősítette, hogy a Snapdragon chipek gyengébb teljesítményt nyújtottak, mint a MediaTek SoC.

(via)

2024.02.20.

Ezeket már olvastad?

+