MojAndroid
(x) hirdetés

Valószínűleg kevés technológiai kütyüt tárgyaltak annyira a médiában az elmúlt hetekben, mint az új Apple Vision Pro-t. Ez a headset nem csak fejlett mesterséges intelligenciájával és a konkurenciával szembeni kontrolljával, hanem rendkívül magas árával is kitűnik. A PhoneArena portál szerint a Huawei a Vision Pro egy konkurens készülékét készíti elő, amely ugyanazokat a paramétereket kínálná feleannyiért.

Feleannyi súly és feleannyi ár

A kínai Weibo közösségi hálózaton a Meizu egy korábbi marketingigazgatója által közzétett információk szerint a termék a Huawei Vision nevet viseli majd. Súlya 350 gramm lesz, ami majdnem a fele az Apple Vision Pro 600 grammos súlyához képest. A könnyű súly segíthet elkerülni azt a fizikai fájdalmat, amit a Vision Pro egyes felhasználói a készülék negatívumaként említenek.

Az Apple Vision Pro-hoz hasonlóan a Huawei Vision is a Sony 4K mikro-OLED paneljeivel lesz felszerelve, nem lesz azonban az Apple EyeSight funkciójához hasonló funkciója, amely lehetővé teszi, hogy a közelben tartózkodó emberek a felhasználó szemének utánzatát lássák. Az Apple Vision Pro az Apple M2 és R1 chipeknek köszönhetően továbbra is hatalmas teljesítményelőnnyel rendelkezhet majd.

A Huawei valószínűleg saját chipjeit használja majd a készülékben, de az amerikai szankciók miatt ezek nem a legújabb technológiával készülnek, így teljesítményük elmarad. A Huawei Vision azonban várhatóan 1750 dolláros árával támadja majd a rivális Apple Vision Pro-t, ami fele annak, amit az Apple kér.

(via)

(x) hirdetés
2024.02.20.

Ezeket már olvastad?

+