MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android Auto esetében szó szerint egy hullámvasutazásról beszélhetünk. Egyrészt rendkívül népszerű platform az autósok körében, másrészt folyamatosan új és új problémák merülnek fel. Bár a Google folyamatosan dolgozik rajta, és folyamatosan hozza az új frissítéseket javításokkal és új funkciókkal, még mindig nem teljesen kész. Elég gyakran jelennek meg különböző “hibák”. Ezúttal egy új problémára hívta fel a figyelmet az Autoevolution.

Amíg a felhasználók nem frissítették az Android Auto-t a lehető legfrissebb verzióra, addig úgy tűnt, hogy minden zökkenőmentesen működik. Most azonban egyre többen panaszkodnak arra, hogy az alkalmazás egyszerűen összeomlik náluk. Gyakori, hogy vezetés közben, navigálás közben újraindul az egész, ami elég nagy problémát jelenthet.

Egyes felhasználók egyáltalán nem tudják elindítani az Android Auto-t, mert az azonnal újraindul, amikor csatlakozik. Ha ez veled is megtörténik, javasoljuk, hogy először is nézd meg, milyen minőségű kábellel csatlakoztatod okostelefonod az autóhoz. Gyakran a hiba a kábelben rejlik. Ha nincs eredeti, akkor mindenképpen keress egy jó minőségű, márkás kábelt. Ha még ez sem segít, akkor sajnos te is azok közé a szerencsétlenek közé tartozol, akikről ebben a cikkben írunk.

Még nincs megoldás

A forrás szerint a problémára még nincs megoldás. A szokásos eljárások, például az alkalmazás gyorsítótárának törlése vagy teljes újratelepítése nem működik. Azt is tudjuk, hogy leginkább a Samsung telefonok felhasználói jelentik a problémát, de más márkákat is érint. A Samsungoknak azonban már korábban is voltak problémáik az Android Auto rendszerrel.

Úgy tűnik, az egyetlen lehetséges megoldás az alkalmazás visszaváltása az előző verzióra. A legújabb jelenleg a 11.3. Ha még nem frissítetted a platformot, akkor azt tanácsoljuk, hogy a következő napokban ne is frissítsd azt. Ami a hiba kivizsgálását illeti, az még sajnos abszolút korai szakaszban van. A Google információkat gyűjt a felhasználóktól, és próbálja kideríteni, hogy pontosan mi okozza a problémát, de egyelőre tanácstalan.

2024.02.16.

Ezeket már olvastad?

+