MojAndroid
(x) hirdetés

Egy nagy képernyő általában gyenge akkumulátor-üzemidővel jár: ha videókat nézünk, és egész nap böngészünk, nem árt, ha egy töltő is van nálunk napközben. De nem feltétlen van erre szükség, ha a telefonunk egy HONOR Magic 6 Lite.

Bár a Magic6 Lite-nak vannak bizonyos korlátai (leginkább szoftveres téren), sok potenciális vásárlót boldoggá tehet. Különösen a gyönyörű képernyőjének és a hatalmas akkumulátorának köszönhetően.

A Honor 2024 elején dobta piacra ezt az új okostelefont, az új Magic6 termékcsalád Lite változatát. Egy középkategóriás készülék, 160.000 Ft környékén, aminél találhatunk olcsóbbat is, azonban az árán túl néhány igazán érdekes tulajdonsággal büszkélkedhet.

A Honor minimalista, műanyagmentes csomagolásában csak az okostelefonját és egy USB-A/USB-C kábelt találunk, amely azonban meglehetősen hosszú és kényelmesen csatlakoztatható az otthon lévő transzformátorhoz.

Ismerős, de kifinomult dizájn

A műanyag hátlapon, amely az általunk tesztelt  Emerald Green változatban (van Sunrise Orange és Midnight Black is) szerencsére nem vonzza az ujjlenyomatokat, két koncentrikus kört találunk, amelyek a kamerákat és a vakut foglalják magukba. Idén azonban a Honor ezt a struktúrát bordázott fémmel vette körül, hogy az egy óra lünettájára hasonlítson. Egy kis stílus, amit nagyra értékelünk.

A készülék fényes élei nagyon vékonynak tűnnek, azért is, mert a képernyő a széleinél oldalirányban ívelt. A jobb oldalon található a bekapcsológomb és a hangerőszabályzó gombok, míg a bal oldali teljesen üres. Alul a SIM-tálcát, az USB-bemenetet és egy hangszórót találunk, míg a másik a képernyő és a szelfikamera fölött, felül helyezkedik el.

A Honor elmondta, hogy a készüléket úgy tesztelték, hogy akár egy méteres esést is kibír. Továbbá rendelkezik az IP53-as tanúsítvánnyal, amely lehetővé teszi, hogy akár 15 másodpercig ellenálljon a vízbe merítésnek. Nem próbálkoztunk töréstesztekkel, de azt elmondhatjuk, hogy a készülék nagyon jól megépítettnek tűnik: nincs semmiféle nyikorgás, és két hét tesztelés után sem mutat semmiféle karcolást vagy horpadást. Úgy tűnik, a Honor megtalálta a kompromisszumot a stílus és az ellenállás között.

Nagyszerű kijelző, különösen az árához képest

A Honor a Magic6 Lite-ot 6,78 hüvelykes AMOLED kijelzővel szerelte fel, és azt kell mondanunk, hogy az első bekapcsolástól kezdve ez az a funkció, amely a leginkább lenyűgözött minket. Az 1,5K felbontás (429PPI sűrűség) nagyon részletes képek és élénk színek megjelenítését teszi lehetővé, tökéletes kontraszt mellett. Az akár 120 Hz-es változtatható képfrissítési frekvencia biztosítja, hogy bármilyen tartalmat (beleértve a játékokat is) a lehető legjobban nézhess meg.

A fényerő 1200 nits-re emelkedik, így akár a szabadban is élvezheted a sorozatokat és a videókat.

Számos szoftveres testreszabási lehetőség is van: engedélyezheted az Éjszakai üzemmódot, megváltoztathatod a képernyő melegségét, és választhatsz több vagy kevésbé élénk színeket. A kékfény-szűrőt is aktiválhatod az időnek megfelelően, így növelheted a vizuális kényelmet.

Teljesítmény és napi használat

Míg a képernyő tökéletes a multimédiás tartalmakhoz, a processzor nem éppen ideális a játékhoz. A Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 platformot úgy alkották meg, hogy garantálja a vegyes használatot és a nagyszerű autonómiát, biztosan nem okoz meglepetést a benchmarkokban. Ahol azonban a HONOR Magic6 Lite meglehetősen jól megvédi magát (2740 a Geekbench többmagos, 2393 a 3DMark Wild Life-ban).

Olyan grafikailag könnyed játékokkal, mint a Football Manager 24 és a Pokémon Go, késedelem nélkül játszothatunk, de még a Genshin Impactben is élvhezhető az új Honor okostelefon. Azonban ha elsősorban játékra vásárolnád meg, akkor jobb, ha más telefont választasz.

A 8 GB RAM és a 256 GB memória azonban több mint elegendő a mindennapi használathoz. Bár a processzor miatt néha kicsit lassabb lehet egy-egy alkalmazás megnyitása (legalábbis az erősebb okostelefonokhoz képest), a váltás gond nélkül működik. Ez az okostelefon nem olyan pörgős, mint egy csúcskategóriás okostelefon, de több mint használható.

A HONOR ezt a készüléket az Android 13-ra épülő MagicOS 7.2-vel dobta piacra, és a zárolási képernyő animációi és háttérképek jól mutatják a képernyő képességeit. Van néhány előre telepített alkalmazás is, amelyek nagy része szerencsére eltávolítható. Egy kis türelemmel testre szabhatjuk telefonunkat, hogy a legtöbbet hozhassuk ki belőle. Általánosságban amúgy a MagicOS egy-két eldugott funkciót leszámítva jól kezelhető, a felülete átgondolt és letisztult, sokkal jobb használni, mint pl. a reklámokkal teletömött MIUI felületét.

A kamera elég jó, de nem ragyog olyan fényesen, mint a képernyő

A HONOR 108 megapixeles fő kamerával szerelte fel új okostelefonját, 1/1,67 hüvelykes szenzorral és 1,75-ös rekeszértékkel, amelyhez egy 5 megapixeles ultraszéles szenzor és egy 2 megapixeles makró is társul.

Miután megnéztük a Magic6 Lite kiváló képernyőjén a hátterek színes képeit, a kamera eredményei bár elég jól néznek ki, de nem olyan fényesek, mint reméltük. A nagyméretű érzékelő lehetővé teszi, hogy mind nappal, mind éjszaka jó minőségű képeket készítsen gyenge fényviszonyok között: este nyugodtan fényképezhetünk, a képek nem mindig pontosak, de kiegyensúlyozottak. Továbbá lehetőséget nyújt akár 3-szoros zoomolásra is anélkül, hogy a fotó sokat veszítene az élességből.

Sajnos azonban még kiváló fényviszonyok mellett sem túl élénkek a színek, bár a képek elég élesek. A HDR módban történő kattintás a színeket brilliánsabbá teszi, de nem értjük, hogy a HONOR miért nem illesztett be egy egyszerű kapcsolót a fő kamerába: ehelyett az “Egyéb” menüpontban kell kiválasztani a “HDR kamera” opciót.  Ha van türelmed megtalálni a megfelelő beállításokat és jól pozícionálni a telefont, akkor végül nagyszerű felvételeket készíthetsz.

Jó továbbá a 16 megapixeles szelfikamera, amely a keretezést segítő szoftvereknek is köszönhetően könnyen használható. A közösségi médiához és a videohívásokhoz több mint elegendő.

Végtelen akkumulátor

Ha a képernyő az első dolog, ami megragadott minket a teszt során, akkor a HONOR Magic6 Lite akkumulátora az, ami biztosan meggyőzött minket. A vállalat egy olyan akkumulátort készített, amely  5.300mAh-s kapacitásával, és az alacsony energiaigényű processzorral kombinálva remek teljesítményt kínál. Még maximálisan kihasználva is, benchmarkokkal, felvételekkel, játékokkal és videókkal, nem tudtuk 40% alá vinni a nap végére. Átlagos használat mellett két nap is bőven belefér.

A gyorstöltés eléri a 35 W-ot egy SuperCharge töltővel (nem tartozik a csomaghoz). Ez nem rekord, de a nagy átlagot figyelembe véve több mint elegendőnek tűnik. A vezeték nélküli töltés azonban hiányzik.

Megéri?

160.000 Ft-ért a HONOR Magic6 Lite igazán érdekes csomagot kínál. Igazán pazar képernyővel és lenyűgöző akkumulátoros üzemidővel rendelkezik, valamint jó minőségű fő kamerával, bár a szoftver bizonytalanságokat hordoz magában. A processzor teljesítménye azonban arra emlékeztet, hogy egy középkategóriás készülékről van szó.

Ezen kompromisszumok ismeretében biztosan mondhatjuk, hogy sokan értékelnék ezt a telefont. Ha szeretsz a közösségi médiában görgetni, videókat nézni, fotózni és olyan játékokkal játszani, amelyek grafikai szinten nem túl igényesek, a HONOR Magic6 Lite remek választás lehet számodra.

A telefont köszönjük a HONOR Magyarországnak!

 

 

2024.02.16.

Ezeket már olvastad?

+