MojAndroid
(x) hirdetés

Az Apple 2017 óta kínál úgynevezett Neural Engine-t az iPhone chipkészleteiben, amely az AI-hez kapcsolódó feladatokat látja el. Egy új jelentés szerint úgy tűnik, hogy ez a hardver még idén hatalmasat fejlődhet.

A tajvani Economic Daily arról számol be, hogy az Apple “jelentősen növeli a beépített AI számítási magok számát” az A18 lapkakészletben és az M4 processzorban. Ez állítólag az Apple Neural Engine belsejében lévő magokra utal. Az Apple A18 az iPhone 16 sorozatot fogja hajtani várhatóan még idén.

Nem lenne meglepő, ha az Apple valóban felturbózná az AI-szilíciumát még idén. Elvégre az iOS 18 kiszivárgása AI-val kapcsolatos kiegészítésekre utal, míg Tim Cook vezérigazgató szintén utalt arra, hogy még idén generatív AI-funkciók érkeznek.

Ez a továbbfejlesztett mesterséges intelligencia olyan funkciókat tesz lehetővé, mint a prompt-alapú képszerkesztés, egy sokkal jobb Siri és még sok más újdonság. Láttunk már olyan funkciókat a konkurenciáknál, mint a generatív képszerkesztés, a hangrögzítő technológia, a szöveg/dokumentum összefoglalása, a képbővítés és az élő hívásfordítás, így logikus, hogy az Apple is megragadhat néhányat ezekből a funkciókból.

Még ha az Apple nem is tervez hatalmas AI-funkciókat az iPhone 16 sorozathoz, akkor is van értelme, hogy a vállalat a jövőbeli frissítéseket szem előtt tartva kínálja ezeket a hardveres fejlesztéseket.

Kíváncsiak vagyunk azonban, hogy az iPhone 16 és a látszólag hatalmas AI-frissítés mit jelent a régebbi iPhone-ok számára. Feltételezzük, hogy az Apple AI-fejlesztéseinek egy része nem lesz elérhető a régebbi készülékeken, de majd meglátjuk.

(via)

 

2024.02.15.

Ezeket már olvastad?

+