MojAndroid
(x) hirdetés

A Google Bard átalakult Geminivé, és a névváltoztatás egy új alkalmazással is jár. Igen, mostantól a Gemini alkalmazáson keresztül érheted el az újonnan átkeresztelt Geminit (korábban Bard) az androidos telefonjaidon.

Az alkalmazás letöltése után kiválaszthatod, hogy eltávolítod a Google Assistantot, és csak a Geminit használod elsődleges mesterséges intelligenciavezetőként a telefonodon. A “Hey, Google” ébresztőszó megmarad, csak most már Geminit fogja hívni, nem pedig az Asszisztenst. A Google szerint választhatod, hogy maradsz-e az Asszisztenssel, amit érdemes is megtenned, mivel a Gemini helyettesítése egyelőre nem tartalmazza az összes meglévő Assistant funkciót.

A Geminit továbbra is használhatod majd időzítők beállítására, hívások kezdeményezésére és okosotthon-eszközök vezérlésére, azonban még nem minden Assistant funkciót portolnak át. A Google szerint erre is sor kerül valamikor a jövőben. Úgy hangzik, hogy a vállalat beveri az első szöget a Google Assistant koporsójába.

Mindazonáltal, ha a dedikált alkalmazás letöltése után átváltasz a Geminire, akkor ugyanúgy férhetsz hozzá, mint az Asszisztenshez. Ugyanúgy megnyomhatod és lenyomva tarthatod a bekapcsológombot, a sarokba húzhatod, vagy használhatod az ébresztő szót, mint korábban. Ha így teszel, a Google Assistant helyett egy új Gemini overlay fog felbukkanni.

A Google szerint a Gemini azt is megérti, mi történik a telefon képernyőjén, hogy kontextuális segítséget nyújtson. Így például képaláírást generálhat egy fotóhoz, amelyre éppen rákattintottál, vagy kérdést tehetsz fel valamivel kapcsolatban, amit éppen olvasol.

Mivel a Gemini Android alkalmazás a Google Gemini Pro modelljén alapul, számíthatsz arra, hogy a mesterséges intelligenciával kapcsolatos feladataid feldolgozása nagyrészt a felhőben történik.

Eközben az iOS-felhasználók nem kapnak dedikált Gemini alkalmazást, ők a Google alkalmazásból elérhetik majd az AI-t. Ez a funkció a következő hetekben fog bevezetésre kerülni, lehetővé téve az iOS-felhasználók számára, hogy a Gemini kapcsolójára koppintva csevegjenek az AI-val, egyéni képeket hozzanak létre, segítséget kapjanak a közösségi posztok megírásához és még sok máshoz.

A Gemini a mai naptól kezdve jelenik meg az Egyesült Államokban, és egyelőre csak angol nyelven lesz elérhető. A Google szerint a jövő héttől több helyen is elérhető lesz, és még szélesebb körű bevezetés következik.

(via)

(x) hirdetés
2024.02.08.

Ezeket már olvastad?

+