MojAndroid
(x) hirdetés

Az Apple 2023-ban megelőzte a Samsungot a vezető okostelefon-gyártók között, ami nagyjából egy évtized óta az első alkalom, hogy az Apple lett az első számú szereplő. Melyek voltak azonban az év legnépszerűbb telefonjai?

Szerencsére erre a kérdésre választ kaphatunk a Canalysnek hála, akik az X-en tettek közé egy grafikont amely részletesen bemutatja a 2023-as év 10 legnépszerűbb okostelefonját a szállítások alapján.

Az Apple iPhone-jai az első 10 helyből hét helyet szereztek meg, ez azonban javulás 2022-hez képest, amikor a Counterpoint Research jelentése szerint a 10 legnépszerűbb okostelefon közül nyolc iPhone volt.

A Canalys jelentése szerint ez az első alkalom, hogy egy iPhone Pro modell áll a listák élén, de az első helyen nem az újabb iPhone 15 Pro Max, hanem a 2022-es iPhone 14 Pro Max áll. Ez minden bizonnyal annak köszönhető, hogy a régebbi modell egész évben a piacon volt, míg az iPhone 15 Pro Max csak nagyjából három hónapig volt elérhető.

A legnépszerűbb androidos telefon a Samsung Galaxy A14 4G volt, amely a hatodik helyen végzett. Ezzel megelőzte az iPhone 15 Pro-t (hetedik) és a normál iPhone 15-öt (10.). Érdekes megjegyezni, hogy ez a készülék még 5G-kapcsolattal sem rendelkezett, ami nyilvánvalóan inkább annak szól, hogy a fogyasztók az alacsony árat értékelik a funkciók helyett.

Eközben a Galaxy A54 5G és a Galaxy A14 5G a nyolcadik, illetve a kilencedik helyen landolt. Különösen az A54 teljesítménye még mindig bíztató, tekintve, hogy az A14-es vonal 200 dollár alatti költségvetéséhez képest a középkategóriába sorolt, 449 dolláros árával.

Mindazonáltal ezek az eredmények azért is figyelemre méltóak, mert a listán nem látunk más androidos márkát. Ez különösen figyelemre méltó a Xiaomi esetében, mivel a Redmi telefonjai 2021-ig állandó szereplői voltak ezeknek a listáknak.

(via)

2024.02.08.

Ezeket már olvastad?

+