MojAndroid
(x) hirdetés

Jelenleg az okostelefon piacon csak két márka kínálja a leghosszabb szoftverfrissítéseket a zászlóshajó telefonjaihoz. A Samsungról és a OnePlusról beszélünk, mindkettő hétéves Android-frissítéseket jelentett be prémium telefonjaihoz, a Galaxy S24 sorozathoz és a Pixel 8 duóhoz. A OnePlus a második helyen áll a négyéves frissítési politikájával, amely a kiterjesztett biztonsági frissítésekkel öt évre nyúlik. Ha kíváncsi vagy, hogy a OnePlus miért nem jelentett be versenyképesebb frissítési ciklust a OnePlus 12 számára, hogy lépést tartson a Samsunggal és a Google-lel, a vállalat elnöke most elárulta az okot.

A Tom’s Guide-nak adott interjúban a OnePlus legfőbb főnöke, Kinder Liu azt mondta:

Egyszerűen csak hosszabb szoftverfrissítési politikát kínálni teljesen célt tévesztés

Nem csak a szoftverfrissítési irányelvek fontosak a felhasználó számára, hanem a telefon felhasználói élményének gördülékenysége is

– magyarázta Liu, utalva arra, hogy a hosszabb szoftverfrissítések nem feltétlenül jelentenek jót, ha a készülék hardvere nem tud ugyanolyan szinten teljesíteni.

Az okostelefont egy szendvicshez hasonlította, és azt mondta:

Egyes gyártók most azt mondják, hogy a szendvicsük tölteléke – a telefonjuk szoftvere – még hét év múlva is fogyasztható lesz. Azt azonban nem mondják, hogy a szendvics kenyere, a felhasználói élmény négy év múlva már penészes lehet. Hirtelen a hétéves szoftverfrissítési politika már nem számít, mert a telefonnal kapcsolatos többi élménye szörnyű.

Liu azt is kifejtette, hogy a OnePlus a TÜV SUD-dal teszteket végzett a OnePlus 12 és a OnePlus 12R esetében, hogy szimulálják az évekig tartó használatot, és ezen eredmények alapján a vállalat úgy döntött, hogy négy évig garantálja a “gyors és zökkenőmentes” teljesítményt.

A vezető továbbá rámutatott arra, hogy hét év használat után a telefon akkumulátorának esetleges leépülése is bekövetkezhet.

Amikor a versenytársaink azt mondják, hogy a szoftverpolitikájuk hét évig kitart, ne feledjük, hogy a telefonjuk akkumulátora nem biztos, hogy kitart

– tette hozzá. Az Android Authority munkatársa, Hadlee Simons osztja ezeket az aggodalmakat Liuval, és nemrég írt arról, hogy miért lenne itt az ideje, hogy a Samsunghoz hasonló cégek fontolóra vegyék a cserélhető akkumulátorok használatát.

(via)

2024.02.07.

Ezeket már olvastad?

+