MojAndroid
(x) hirdetés

Sok Galaxy S24-felhasználó számolt be az autójához való csatlakozási problémákról.

A jelek szerint a SEAT, a Skoda és a Volkswagen autóit érinti ez a bizonyos kompatibilitási probléma, és meglehetősen elterjedt az említett autók tulajdonosai körében. A probléma azért sem elhanyagolható, mivel az érintett felhasználók egyenesen képtelenek csatlakozni autóikhoz az Android Auto rendszeren keresztül.

Ami azonban meglehetősen biztató fejlemény, hogy a Samsung, a Google és az autógyártók is tudnak a problémáról. Az első vizsgálatok szerint a baj az autók infotainment rendszerein futó szoftverben rejlik. Lehet, hogy azzal függ össze, ahogyan az Android kezeli a hotspot IP-címeket, de ezt egyelőre nem erősítették meg. Mindenesetre az érintett autógyártók a jelek szerint már dolgoznak a javításon. Addig is, mivel a támogatási jegyek egyre csak gyűlnek, a Samsung UK egy külön támogatási oldalt hozott létre a problémával kapcsolatban.

Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy nem tudják az Android Auto segítségével csatlakoztatni Galaxy S24 készüléküket Volkswagen, Skoda vagy SEAT autójukhoz. Ha ezt a problémát tapasztalja, próbálja ki az alábbi lépéseket.

Ha a fenti lépések egyike sem oldja meg a problémát, kérjük, forduljon a Volkswagen, Skoda vagy SEAT ügyfélközpontjához vagy szervizközpontjához. Ezek a gyártók megerősítették, hogy dolgoznak az érintett járművek szoftverfrissítésén.

A javasolt hibaelhárítási lépések elég általánosak, és magukban foglalják az Android Auto kompatibilitás ellenőrzését, valamint azt, hogy a beállítások között engedélyezve van-e az Android Auto. Az USB-kábel ellenőrzése szintén egy lépés, és a szoftver frissítése a telefon és az autó oldalán egyaránt. Ez utóbbi sajnos a márkakereskedőhöz való eljutással járhat. További információkért nézd meg a forrás linkjét, ha ilyen szerencsétlen inkompatibilitási helyzetben találod magad.

(via)

(x) hirdetés
2024.02.03.

Ezeket már olvastad?

+