MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi a múlt hónapban hivatalossá tette az SU7 EV-t, de nem adott ki semmilyen árinformációt a két verzió (SU7 és SU7 Max) egyikére sem.  A Xiaomi, amely a márkáját a “bang for your buck” -ra építette a mobil világában, sok embert reménykedővé tett az első EV árképzésével kapcsolatban.

Egy kínai biztosítótársaságtól származó állítólagos információk szerint az SU7 Max csúcsfelszereltségű változata 361 400 CNY-ért kerül majd a kiskereskedelembe, ami jelenleg 47 300 eurónak felel meg.

Ez talán több, mint amire a legtöbben számítottak, de ne felejtsük el, hogy az SU7 Max 673 lóerős, 2,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, és 265 km/h a végsebessége, emellett 101 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, és ezek jobb specifikációk, mint amit bármelyik hasonló árú EV-től kaphat az ember.

Kínában az SU7 Max csúcsfelszereltségű változatának ára alapján az emberek azt feltételezik, hogy az SU7 alapmodell ára 250 000 CNY körül lesz, ami jelenleg 32 800 eurót jelent. Ez, ne feledjük, csak puszta spekuláció. A Xiaomi főnöke, Lei Jun a maga részéről többször is cáfolta az alacsony árakról szóló pletykákat, mondván, hogy az autó “egy kicsit drága lesz”, mivel a luxusautók teljesítményét fogja elérni.

Jelenleg a Xiaomi teszteli az értékesítési és engedélyezési folyamatot, ami azt jelenti, hogy néhány autó rendszámot kap – tehát biztosításra is szükségük van, így kerültek napvilágra az SU7 Max áráról szóló információk. Remélhetőleg ez valós összeg volt, amit a Xiaomi tervez elkérni érte, és nem csak egy “placeholder” – de persze ez sem kizárt.

Ha már a tesztelésnél tartunk, az SU7-et nemrég átfogóan tesztelték havon és jégen, és ezt egy gyors videóban meg is mutatták.

Úgy tűnik, hogy minden teszt jól halad, az egyetlen probléma számunkra, akik nem Kínában élünk, hogy az SU7-et hivatalosan soha nem fogják eladni más országokban.

(via)

(x) hirdetés
2024.01.30.

Ezeket már olvastad?

+