MojAndroid
(x) hirdetés

A közelgő Huawei P70 sorozat a HiSilicon új chipkészletét használja majd, melynek előzetes neve “Kirin 9010”, írja a Smart Pikachu a Weibo-n. A chipet hivatalosan még nem jelentették be, de a Huawei már régóta dolgozik rajta.

Először három évvel ezelőtt hallottuk a Kirin 9010 nevet – akkor egy másik kiszivárogtató elárulta, hogy ez egy 3 nm-es chip lesz. A gyártásra TSMC volt a legvalószínűbb öntöde, de ma már tudjuk, hogy a Huawei-re vonatkozó kereskedelmi korlátozások miatt ez már valószínűtlen.

Múlt héten derült ki, hogy a Huawei olyan Kirin 9006C chipekkel szállít laptopokat, amelyeket a TSMC gyártott, de kiderült, hogy ez egy régi raktárkészlet. A SMIC a Kirin 9000-esekhez hasonlóan 7 nm-es chipeket készít, ez azonban rosszabbul teljesít, mint a TSMC 5 nm-es node-ja. A SMIC valószínűleg egy 3 nm-es node-on dolgozik, bár ez valószínűleg még évekig várat magára.

A Kirin 9010 valóban egy 3 nm-es chip lesz, vagy a Huawei csak a nevet használja újra? Lehet, hogy ez utóbbi, hacsak a Huawei nem találta meg a kereskedelmi korlátozások megkerülésének módját. A vállalat még 2021-ben bejegyeztette a név védjegyét (és voltak tervei a gyártás 2022-es megkezdésére, bár ezek meghiúsultak).

A Huawei a hírek szerint a P70-es szériával visszahozza az 5G-kapcsolatot. Érdekesség, hogy a pletykák szerint a P70 Art ultraszéles kamera 1 hüvelykes típusú érzékelővel és kiváló minőségű 1G6P lencsével (egy üvegelemmel, hat műanyaggal) rendelkezik majd. A Huawei állítólag saját szenzorokat fejleszt – ezek várhatóan a P70-es szériával debütálnak, amelyet várhatóan márciusban mutatnak be.

(via)

(x) hirdetés
2024.01.10.

Ezeket már olvastad?

+