MojAndroid
(x) hirdetés

A Counterpoint Research közzétette áttekintését a prémium okostelefonok piacáról 2023-ban. Kutatása szerint a 2023 negyedik negyedévének előzetes eredményei alapján a 600 dollárnál drágább okostelefonok értékesítése éves szinten 6%-kal nőtt.

Ez ellentétben áll a teljes okostelefon-piac előre jelzett csökkenésével. Az elemzők szerint az összes okostelefon 24%-a ma már a prémium kategóriába tartozik, és a szegmens a feltörekvő piacokon egyre bővül. Varun Mishra vezető elemző szerint a fogyasztók ma már hajlandóak többet fizetni egy jó minőségű, hosszabb ideig használható készülékért.

Az Apple maradt a piac vitathatatlan vezetője a szegmensben, 4x több eladással, mint a második helyezett Samsung. A koreai gyártónak sikerült valamelyest csökkentenie a lemaradást, ami a Galaxy S23 és az összehajtható készülékek sikeres eladásainak köszönhető. A Huawei a Mate 60 termékcsaláddal is remek munkát végzett Kínában.

A prémium piac növekedését a Kínában, Nyugat-Európában, Indiában és a MEA-régióban történő értékesítés hajtotta. A Counterpoint Research kimutatta, hogy Kína, India és Latin-Amerika valószínűleg új rekordot fog elérni a prémiumpiaci eladások terén, India pedig a leggyorsabban növekvő piac lesz világszerte.

Ezt a növekedést elsősorban az ultraprémium szegmens, azaz az 1000 dollárba vagy annál többe kerülő készülékek hajtják. A közeljövőre vonatkozó várakozások szerint ez a tendencia folytatódni fog, és a prémium készülékek túlnőnek a teljes okostelefon-piacon.

(via)

2024.01.03.

Ezeket már olvastad?

+