MojAndroid
(x) hirdetés

Az utóbbi időben számos kiszivárgás, valamint megerősítés történt az ASUS részéről a közelgő ROG Phone 8-ról. Bár még mindig nincs teljes képünk a játékra összpontosító mobilról, egy ma érkezett új szivárgásnak köszönhetően sokkal többet tudhatunk meg az ASUS hamarosan megjelenő zászlóhajójáról.

A Windows Report munkatársai megszerezték az ASUS ROG Phone termékcsalád következő tagjának rendereit, specifikációit és tartozékait. A legfontosabb változás a jelentés szerint az, hogy az ASUS az Ultimate modellt egy Pro modellel válthatja fel. A renderek alapján a dizájn tekintetében nem lesz nagy különbség az alap és a Pro modellek között. A legnagyobb különbségnek az tűnik, hogy milyen alacsonyan van a vonal, amely a hátlapon a kéttónusú színeket elválasztja.

Az ASUS évek óta elég konzisztens maradt a gamer telefonok dizájnjával, de ezúttal talán egy kicsit eltér, hogy a megjelenés egy kicsit elfogadhatóbb legyen az átlagfelhasználó számára. Úgy tűnik, hogy a telefon mindkét változata kissé visszafogottabb, annak ellenére, hogy megtartották az RGB logót. Úgy tűnik, hogy a Pro modell elhagyta az Ultimate hátlapi kijelzőjét. A kameradudor is áttervezésre kerülhetett, a téglalap alakúról egy szögletesebbre váltva.

Végül úgy látszik, hogy a vanília és a Pro modellek kétféle színben érkezhet, az alapmodell szürke vagy fekete, míg a Pro modell sötétszürke vagy fekete színben lesz kapható.

A ROG Phone 8 adatai

A kiszivárgott táblázat tovább látszik alátámasztani, hogy mindkét telefon Snapdragon 8 Gen 3 chipet és Qualcomm Adreno 750 GPU-t fog hordozni. A két modellen közös lehet még a 6,78 hüvelykes FHD+ Samsung Flexible AMOLED kijelző, a Corning Gorilla Glass Victus 2, az 5 mágneses hangszórórendszer, a Wi-Fi 6/6E támogatás és az 5500 mAh-s akkumulátor. Érdekes, hogy az akkumulátor lemaradás lenne a Phone 7-hez képest, amely 6000mAh-s akkumulátort hordozott.

A modellek a memória, a tárhely és a kamera kategóriájában térhetnek el egymástól. Az alapmodell állítólag 12 GB LPDDR5X RAM-mal és 256 GB UFS 4.0 tárolóval rendelkezik, míg a Pro 16 GB vagy 24 GB LPDDR5X RAM-ot és 512 GB vagy 1 TB UFS 4.0 tárolót kínál. Ami a kamerákat illeti, a Pro 50 MP-es Sony IMX890-es főérzékelővel (ugyanazzal az objektívvel, amely a Nothing Phone 2-ben is megjelenik), 13 MP-es ultraszéles, 32 MP-es objektívvel 3X optikai zoommal és 32 MP-es előlapi kamerával érkezhet. Az alapmodell kamerabeállításáról nincsenek információk, de a renderek szerint a harmadik kamerához egy másik lencsét használnak.

Bár a telefon visszafogottabb, mint a korábbi iterációk, úgy tűnik, az ASUS továbbra is különféle tartozékokkal látja el a Phone 8-at. Úgy tűnik, hogy két különböző tok lesz – átlátszó és egyszínű fekete -, a fekete tok pedig helyet ad az AeroActive Cooler X tartozéknak. Úgy tűnik továbbá, hogy a hűtő tartozék telefonállványként is funkcionálhat.

Az ASUS a közösségi médiában elárulta, hogy a CES 2024-en fogja bejelenteni a ROG Phone 8-at. A vállalat a Weibo fiókján azt is bejelentette, a készülék január 16-án jelenik meg Kínában. Arról egyelőre nincs hír, hogy mennyibe fog kerülni a ROG Phone 8 vagy 8 Pro.

(via)

2023.12.15.

Ezeket már olvastad?

+