MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung végre Európában is piacra dobta a Galaxy S23 FE-t, és ahogyan arra számítottunk, az itteni piacokon már a dobozból kivéve Android 14-es verzióval kapjuk a telefont. Ezt megerősítették azok az ügyfelek, akik olyan országokban kapták meg a Galaxy S23 FE szállítmányt, mint Németország, és ez fontos előnyt jelenthet számukra.

A Galaxy S23 FE egy jogi részlet miatt kaphat extra operációs rendszer frissítést Európában

A Samsung négy generációs operációs rendszerfrissítést ígér a Galaxy S23 FE-hez, és az Európai Unió szigorú fogyasztóvédelmi törvényei arra kényszeríthetik a Samsungot, hogy a régióban Android 18-ra frissítse az S23 FE-t, legalábbis ha a vállalat azt veszi figyelembe, hogy egy készülék dobozából kivéve milyen operációs rendszer-verziót futtat, amikor szoftverfrissítési politikáját alkalmazza okostelefonjaira.

Ha ez megtörténik, a Samsung biztosan sok dühöt és csalódást fog kiváltani a Galaxy S23 FE tulajdonosok körében a világ többi részén. Hogyan fogja kezelni a koreai óriás a problémát? Vajon mindenhol kiadja az Android 18-at a telefonra, Európán kívül meghagyja az Android 17-et, vagy egyszerűen megszünteti a támogatást az Android 17-nél anélkül, hogy kivételt tenne az európai országok számára?

A három lehetőség közül a második a valószínűbb, ha a precedensekből indulunk ki: a 2015-ben bemutatott Galaxy S5 Neo telefon egyes piacokon extra Android-frissítést kapott. A SamMobile megkereste a Samsungot, hogy nyilatkozzon, de még nem kaptak választ.

Akár Android 13-as, akár Android 14-es operációs rendszerrel érkezett a Galaxy S23 FE hozzád, a következő frissítés, aminek örülhetsz, a One UI 6.1 lesz. A One UI 6.1 a Galaxy S24 szériával debütál, és a meglévő készülékek tesztelése is folyamatban van, a Galaxy S23 FE pedig a sok jogosult Samsung okostelefon között lesz. A One UI 6.1 számos AI-alapú funkcióval érkezik majd, bár még nem tudni, hogy ezekből az AI-funkciókból mennyi jut el a Galaxy S24, S24+ és S24 Ultra előtt bemutatott készülékekre.

(via)

2023.12.15.

Ezeket már olvastad?

+