MojAndroid
(x) hirdetés

Most, hogy már nagyon közel vagyunk a Galaxy S24 várható megjelenéséhez, máris elkezdtek érkezni a pletykák a Galaxy S25 sorozatról. A pletykák szerint a Galaxy S25 egy új dizájnnyelvvel fog rendelkezni, és ezt a dizájnt fogják aztán felhasználni a többi Samsung telefonban is. Most egy újabb információ látott napvilágot, amelyből kiderülhet, hogy mire számíthatunk a Galaxy S25 teljesítményétől.

A Snapdragon 8 Gen 4 2+6 CPU struktúrával rendelkezhet a Nuvia Oryon magjaival.

A megbízható DCS (Digital Chat Station) kiszivárogtató Weibo-n található információ szerint a Snapdragon 8 Gen 4 (kódneve SUN) egy 3 nm-es chip, amelyet a TSMC készít. Állítólag egy okta-core Oryon CPU-val rendelkezik, amely két nagy teljesítményű Phoenix L CPU-magot és hat energiatakarékos Phoenix M CPU-magot tartalmaz. Állítása szerint a Qualcomm jelentős teljesítménynövekedést ért el, és a CPU teljesítménye hasonló lesz az Apple M sorozatú chipjeihez. Ez ugyanaz a chip várhatóan a Galaxy S25 sorozatban is megtalálható lesz, legalábbis az észak-amerikai piacokon. Más országokban a Samsung az Exynos 2500 processzorral (más néven Dream Chip) szerelheti fel a Galaxy S25 és a Galaxy S25+ készülékeket.

Egy másik tippadó, a Revegnus azt állítja, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 processzor 8W-os fogyasztása alacsonyabb, mint a Snapdragon 8 Gen 3é, ami jobb energiahatékonyságot kínál. Azt is állítja, hogy a Snapdragon 8 Gen 4-ben található Adreno 830 GPU 10%-kal erősebb, mint az Apple laptopjaiban és asztali számítógépeiben található asztali szintű M2 chip. Úgy tűnik, a Qualcomm következő zászlóshajó chipkészlete több mint 2800 pontot érhet el a Geekbench 6 egymagos CPU-teljesítménytesztjén és több mint 10 000 pontot a többmagos CPU-teljesítménytesztjén. Az egyedi Oryon CPU-magokat a Nuvia csapata fejlesztette ki, amelyet a Qualcomm néhány évvel ezelőtt felvásárolt.

Az Apple az elmúlt évtizedben álomrajtot vett az A-sorozatú házon belüli chipek teljesítményét és hatékonyságát illetően. Az androidos processzorgyártók, a MediaTek, a Samsung és a Qualcomm évek óta próbálkoznak az Apple teljesítményével, de sikertelenül. Most azonban végre úgy tűnik, hogy a Qualcomm a Snapdragon 8 Gen 4-gyel elérheti az Apple szintjét. Ezeket az információkat azonban egyelőre kezeljük a helyükön, mivel jelenleg csak pletykák.

(via)

(x) hirdetés
2023.12.08.

Ezeket már olvastad?

+