MojAndroid
(x) hirdetés

A DSCC szerint az összehajtható okostelefonok az idei harmadik negyedévben (júliustól szeptemberig) rekordot döntöttek az eladások tekintetében, amit a Samsung a Galaxy Z Fold5 és a Z Flip5 bevezetése segített. Ebben jelentős szerepet játszott a Kínából érkező megnövekedett verseny is.

Az összecsukható készülékek eladásai a második negyedévhez képest 215%-kal, a harmadik negyedévhez képest pedig 16%-kal, 7 millió darabra ugrottak, ami túlszárnyalta az előző negyedévben elért 6,1 milliós csúcsot, amelyet az előző negyedévben értek el.

A Samsung piaci részesedése 72% volt, ami domináns, de a tavalyi 86%-hoz képest csökkent. A következő, talán meglepő módon a Huawei 9%-kal, majd a Honor következik 8%-kal. A Samsung-é volt a két legkelendőbb modell – a Z Flip5 a piac 45%-át, míg a Fold5 24%-át szerezte meg. A Huawei Mate X3 és a Honor Magic V2 egyenként 6%-kal rendelkezett.

A negyedik negyedévben, azaz október-decemberben a DSCC várakozásai szerint az összehajtható okostelefonok eladásai a harmadik negyedévhez képest 35%-kal csökkennek, míg 2022 negyedik negyedévéhez képest 47%-kal emelkednek. Ennek oka a Samsung vártnál alacsonyabb szállítása ebben a negyedévben, valamint az új termékek bevezetésének némi késése. A Samsung márka részesedése várhatóan 42%-ra csökken, ami jóval a tavalyi 83% alatt lenne.

Másrészt a Huawei állítólag 21%-os piaci részesedésre ugrik fel, amelyet szorosan követ a Honor 19%-kal. A Mate X5 a második számú modell rangsorába emelkedne a 15%-os piaci részesedéssel, a Z Flip 5 után 22%-kal, és megelőzve a Fold5-öt. A Honor Magic V2 a harmadik helyre emelkedik, ezzel szintén megelőzve a Fold5-öt, amely mindössze 12%-os részesedést ér el.

A teljes 2023-as évre vonatkozóan az összehajtható készülékek eladásai várhatóan 23%-kal emelkednek 2022-hez képest, 15,8 millió darabra. A teljes év első öt modellje ebben a sorrendben a Galaxy Z Flip5, a Z Fold5, a Z Flip4, a Honor Magic V2 és a Huawei Mate X5 lesz.

(via)

2023.12.07.

Ezeket már olvastad?

+