MojAndroid
(x) hirdetés

A Realme a tavalyi Realme GT 2 Pro óta nem kínált Pro zászlóshajót. De ez ma megváltozik, mivel a vállalat bemutatja a Realme GT5 Pro-t Kínában. A Realme GT5 Pro egy igazi zászlóshajó telefon a kínai márkától, és a specifikációs lapot elnézve azt hihetnénk, hogy alapvetően a OnePlus 12-ről van szó.

Az új mobiltelefon Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletet, 5400 mAh-s akkumulátort 100 W-os vezetékes töltéssel, 50 W-os vezeték nélküli töltéssel és 4500 nits maximális fényerejű OLED képernyővel érkezik. A Realme hozzáteszi, hogy a képernyő manuális beállításokon keresztül 1000 nits fényerőt is elérhet, valamint 1600 nits “globális maximális fényerőt”.

Itt azonban számos változás van a legújabb OnePlus telefonhoz képest. Egyrészt a Realme 1,5K 144Hz-es kijelzőt hoz a QHD+ 120Hz-es panel helyett. Ez a képernyő azzal is büszkélkedhet, hogy akár 0,5 Hz-re is le tud esni.

A Realme telefonja emellett egy finomított hátsó kamerabeállítással is rendelkezik. Ugyanaz az 50MP-es LYT-808-as főkamerát kapta, mint a OnePlus 12 (1/1,4 hüvelyk, f/1,69) és egy közepes 8MP-es ultraszéles lencsét (IMX355). A vállalat azonban feljebb lép, ami a kamera zoomját illeti.

A Realme GT5 Pro egy 50MP-es 3x periszkópos kamerát választ, a zászlóshajószintű IMX890-es érzékelőt használva. Ez ugyanaz a periszkópos kamera beállítás, mint az OPPO Find X6 Pro esetében, így itt is hasonlóan jó képminőségre számítunk, különösen gyenge fényviszonyok között. A Realme hozzáteszi, hogy ez a periszkóp kamera 6x-os veszteségmentes zoomolásra is képes.

Egyébként a vállalat 32 megapixeles szelfikamerát kínál. De a Realme egy furcsa, tenyér alapú funkciót is hoz a telefon előlapjára, ami az LG G8-ra emlékeztet. Pontosabban a vállalat azt mondja, hogy tenyérfeloldási képességet kínál:

Amikor a kijelző ki van kapcsolva, csak nyisd ki a tenyered és vidd közel a képernyőhöz, hogy bekapcsold a képernyőt és gyorsan feloldd azt

– magyarázta a vállalat egy sajtóközleményben.

A Realme az Android Authority-nak elmondta, hogy a telefon valóban egy érzékelőt használ a tenyérfelismerés megkönnyítésére.

Vajon ez a megközelítés sikeresebb lesz, mint az LG és a Google próbálkozásai a technológiával? A Realme GT5 Pro egy úgynevezett “AI gesztusvezérlő rendszert” is hoz, amely hasonlóan hangzik, mint az LG és a Google gesztusvezérlése. Ez lehetővé teszi, hogy a kezünket a telefon képernyője fölé helyezzük, és a 12 gesztus egyikét használva interakcióba lépjünk a telefonnal.

A vállalat fent látható videójából jobban megismerhetjük, hogy mire számíthatunk. Ezek közé tartozik az ötujjas csippentés a Recents menübe való belépéshez, az oldalirányú húzás a futó alkalmazások vízszintes görgetéséhez, az egyetlen mutatóujj megmutatása a képernyőn lévő kurzor mozgatásához, valamint a kéz megfordítása a hazamenetelhez.

Az új okostelefon többféle dizájnt is kínál: a fekete változat AG üveg hátlapot, míg a fehér és barna változat pleather-szerű hátlapot. Itt is kapunk egy kör alakú kameraházat, valamint egy alumínium keretet és középre szerelt lyukasztó kivágást. Itt IP64-es minősítésre számíthatunk ami azt jelenti, hogy a telefon porálló, de csak fröccsenésálló.

A Realme telefonján szintén a Realme UI 5.0 skin fut az Android 14 tetején. A vállalat három nagyobb Android verziófrissítést és négy évnyi biztonsági javítást ígér. Ez nem áll a Samsung és a Google zászlóshajó telefonjainak szintjén, de még mindig egy lépéssel a Sonyhoz hasonló cégek frissítési politikája felett.

(via)

2023.12.07.

Ezeket már olvastad?

+