MojAndroid
(x) hirdetés

A kék buborék – zöld buborék verseny folytatódik egy új alkalmazással, amely lehetővé teszi az iMessage használatát Androidon. Ez az alkalmazás azonban abban különbözik a többitől, hogy lehetővé teszi, hogy e-mail cím helyett a tényleges telefonszámodat használd, így tényleg elhitetheted iPhone-os barátaiddal, hogy ugyanannak az ökoszisztémának a tagjai vagytok.

Mi az a Beeper Mini és hogyan működik?

A Beeper Mini egy új alkalmazás, amely lehetővé teszi az Android felhasználók számára, hogy csak iMessage-eket küldjenek és fogadjanak anélkül, hogy meg kellene adniuk az Apple ID azonosítójukat. Az alkalmazás még korai stádiumban van, de már támogatja a legfontosabb iMessage funkciók közül sokat, például a csoportos beszélgetéseket, a nagy felbontású média megosztását, az emoji-reakciókat, a hangüzeneteket és még sok mást.

A Beeper Mini beállítása egyszerű. Csak töltsd le az alkalmazást a Google Play-ről, koppints a “folytatás a Google-lal” gombra a Google-lal való bejelentkezéshez, adj engedélyt az alkalmazásnak az SMS-beszélgetésekhez és a névjegyzékhez való hozzáférésre, és kész is. Miután befejezted a beállításokat, az alkalmazás zökkenőmentesen bevonja az iPhone-felhasználókkal folytatott korábbi SMS-beszélgetéseidet, és frissíti azokat iMessage-re.

Ezek a beszélgetések a legtöbb csevegőalkalmazáshoz hasonlóan egy listában lesznek elrendezve, bár bizonyos beszélgetéseket a tetejére tűzhetsz. A kezdőképernyőről rákattinthatsz az “Új csevegés” gombra, jobbra húzhatsz, hogy egy beszélgetést olvashatatlannak jelölj meg, vagy balra húzhatsz egy beszélgetésen, hogy elnémítsd azt. A felső sávból megváltoztathatod a neved és profilképed, vagy elérheted  az alkalmazás beállításait, ahol módosíthatod a témát, bekapcsolhatod az olvasási nyugtákat, elnémíthatod a hangokat, bekapcsolhatod a push-értesítéseket, vagy csatlakoztathatod az Apple ID-tad – ez a lépés nem feltétlenül szükséges.

Biztonságos?

A Nothing Chats és a Sunbird-botrány után száz százalékig jogos megkérdőjelezni ennek az alkalmazásnak a biztonságát, ezért a Beeper több lépést is tett, hogy elnyerje a biztonságtudatos felhasználók bizalmát. A Beeper Mini csapata egy technikai mélységű leírást tett közzé az alkalmazás működéséről, valamint más, technikai jellegű dokumentumokat és a fejlesztő által megosztott forráskódot.

Mishaal Rahman újságíró és Android-szakértő véleménye szerint az alkalmazás az iMessage első igazán sikeres megoldása Androidon, amely nem egy Mac Mini szerverfarmról továbbítja az üzeneteket, vagy nem igényli az iCloud-fiókba való bejelentkezést.

Valójában a Beeper Mini csapata annyira biztos abban, hogy az alkalmazásuk hibamentes, hogy meghívást küldtek a biztonsági kutatóknak, hogy ellenőrizzék az összes állításukat. Merészen állítják az alábbiakat, és kijelentik, hogy különböznek azoktól a “más alkalmazásoktól”.

Minden más, ilyen Android-alkalmazás létrehozására tett kísérlettel ellentétben (beleértve a mi első generációs Beeper alkalmazásunkat is), a Beeper Mini nem használ Mac relé szervert egy adatközpontban. Ehelyett az alkalmazás közvetlenül az Apple szervereihez csatlakozik, hogy végponttól végpontig titkosított üzeneteket küldjön és fogadjon. A titkosítási kulcsok soha nem hagyják el a készüléket. Nincs szükség Apple ID-ra. A Beeper nem fér hozzá az Apple-fiókodhoz.

Ingyenes?

A Beeper Mini az első hét napban ingyenes lesz. A 7 napos ingyenes próbaidőszak lejárta után az alkalmazás havonta 1,99 dollárba kerül. A Beeper szerint az alkalmazás havi díja azért van, hogy a csapat tovább tudja fejleszteni az alkalmazást új funkciókkal, és persze azért, hogy pénzt keressen, mivel az alkalmazás reklámmentes lesz. Ez egy kis ár, ha fontos számodra, hogy az iMessage-t Androidon is használhasd.

Mi lesz az eredeti Beeper alkalmazással és az RCS üzeneteimmel?
A Beeper Mini az Android készüléken az Üzenetek alkalmazással (vagy bármelyik alapértelmezett SMS/RCS alkalmazással) együtt működhet. A Beeper Mini csak az iMessage beszélgetéseket kezeli, és minden, ami nem iMessage, továbbra is az alapértelmezett SMS/RCS alkalmazáson keresztül érkezik. Ez azt jelenti, hogy egyelőre két alkalmazást kell használnod – egyet az RCS-hez és egyet az iMessage-hez – az Android készülékeden.

Ha ez problémát jelent számodra, bármikor használhatod a Beeper Cloudot, ami az eredeti Beeper alkalmazás új neve. Ez az alkalmazás képes az iMessage, az RCS és sok más, általad használt üzenetküldő alkalmazás integrálására. Vedd azonban figyelembe, hogy a felhő alkalmazáshoz be kell jelentkezned az Apple ID azonosítóddal, és a kezdeti beállításhoz hozzá kell férned egy Machez vagy PC-hez. Ezekre a plusz lépésekre a Beeper Mini alkalmazásnál nincs szükség, mivel az közvetlenül csatlakozik a távoli hálózathoz ahelyett, hogy szervert használna.

A Beeper termékmenetrendje szerint a Beeper Mini tovább bővül, és további iMessage funkciókkal bővül, például a korábbi csevegési előzmények importálásával, Facetime hang- és videohívásokkal, valamint ütemezett üzenetekkel. Emellett az alkalmazás támogatást kap az Android OS csevegőbuborékok, az SMS, a WhatsApp és a Signal, valamint a másik 10, jelenleg a Beeper Cloud alkalmazásban támogatott, nem titkosított csevegőhálózat számára – egyéb tervezett funkciók mellett.

Végül a Beeper Mini felváltja majd a Beeper Cloudot, és az egész ismét egyetlen alkalmazássá válik “Beeper” néven. Egy új, egységesített üzenetküldő alkalmazás, amely fejlettebb biztonsági protokollt használ, és az Android Material Design szem előtt tartásával lett kifejlesztve.

Az alkalmazás már most letölthető a Google Play Áruházból, várólista nélkül.

Beeper Mini: Chat With iPhones
Beeper Mini: Chat With iPhones
Developer: Beeper
Price: Free
  • Beeper Mini: Chat With iPhones Screenshot
  • Beeper Mini: Chat With iPhones Screenshot
  • Beeper Mini: Chat With iPhones Screenshot
  • Beeper Mini: Chat With iPhones Screenshot

(via)

2023.12.06.

Ezeket már olvastad?

+