MojAndroid
(x) hirdetés

Rengeteg Samsung Galaxy S24 pletykát láttunk már a várhatóan 2024 első negyedévében megjelenő készülékről, most pedig érkezett egy kis Galaxy S25 szivárgás is, és úgy tűnik, hogy egy tippadó érdekes kamerával kapcsolatos állítást tett a 2025-ös zászlóshajóval kapcsolatban.

A kiszivárogtató Revegnus az X-en azt állította, hogy a Galaxy S25 és S25 Plus elhagyja a Samsung ISOCELL szenzorát, mint fő kamerát egy Sony képérzékelő javára.

A Samsung általában a saját ISOCELL-érzékelőkre támaszkodik csúcskategóriás okostelefonjainak fő kamerájánál. A Galaxy S23 és S23 Plus például a hírek szerint az 50 megapixeles Isocell GN3-at használja (1/1,57 hüvelykes érzékelőméret, egy mikronos pixelméret). Ez tehát egy figyelemre méltó változás lenne a márka számára, ha megerősítést nyer.

Nem feltétlenül frissítés?

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Galaxy S25 és S25 Plus mostantól csúcskategóriás, egy hüvelykes Sony szenzorokat kínál majd. A Samsung elméletileg dönthetne úgy, hogy a GN3-hoz hasonló méretű Sony szenzorokat használ, például az IMX890/LYT-700-at.

Ráadásul a hasonló Samsung és Sony szenzorok között sincs óriási különbség. A Sony a vadonatúj LYTIA érzékelőihez néhány érdekes hardvertechnológiát alkalmazott, a Samsung viszont néhány évente frissíti a pixelizolációs technológiát a saját érzékelőin a jobb képminőség érdekében. A szoftver ugyanolyan fontos, mint a kamera hardvere, így tehát egy új érzékelő nem jelenthet sokat, ha a Galaxy S25 és S25 Plus nem kap jelentős szoftveres fejlesztéseket is.

A Galaxy S25 sorozat kiszivárgásaival kapcsolatban azonban elköteleződni még egy kicsit korai lenne, és egyelőre érdemes visszafogni az elvárásokat a Galaxy S25 és S25 Plus fő kameráival kapcsolatban, még akkor is, ha ezek a telefonok Sony szenzorokat használnak.

A kiszivárogtató nem említett részleteket a Galaxy S25 Ultra főkamerájával kapcsolatban, de a Sony nem kínál 200 megapixeles kameraérzékelőt. Így logikus, hogy a 2025-ös Ultra továbbra is Samsung szenzorral fog érkezni, ha a Samsung 200MP-es szenzort akar használni.

(via)

2023.12.04.

Ezeket már olvastad?

+