MojAndroid
(x) hirdetés

Szeptemberben az Apple bemutatta az iPhone 15 sorozatot. Idén csak néhány változás történt a telefonokon, de egy hatalmas volt: az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max készülékeken a némító kapcsolót felváltó Action Button. Most úgy néz ki, hogy jövőre az Apple mindent beleadhat ebbe.

A MacRumors által megtekintett információk szerint az iPhone 16 Action Button minden modellre eljöhet. Feltételezve, hogy az Apple jövőre nem változtat a képletén, ez azt jelentené, hogy az iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro és 16 Pro Max mindegyike megkapná az Action Button gombot, következésképpen ez lenne az első alkalom, hogy az összes új fővonalbeli iPhone-ból hiányozna az ikonikus némító kapcsoló.

Papíron az Action Button a testreszabási képességeinek köszönhetően jobb, mint a némító kapcsoló. A felhasználók számos feladatot elvégezhetnek az Action Button segítségével, például bekapcsolhatják a zseblámpát, megnyithatják a kamerát, elindíthatnak egy hangjegyzetet és még sok mást. Bár ez nagyszerű, valószínűleg sokan vannak a némítókapcsoló hűséges hívei, akik értékelik az analóg egyszerűséget. Például mindig meg tudod állapítani, hogy az iPhone-od néma üzemmódban van-e, ha csak megérinted a kapcsolót – még csak rá sem kell nézned. Ezt az Action Button nem tudja megismételni.

Olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy a következő iPhone SE – feltehetően az iPhone SE (2025) – is átveszi az Action Button funkciót. Úgy tűnik, hogy a némító kapcsoló nem sokáig marad már a világon.

(via)

 

2023.12.01.

Ezeket már olvastad?

+