MojAndroid
(x) hirdetés

A Watch Ultimate nem kevesebbet állít magáról, minthogy a Huawei eddigi legjobb viselhető készüléke, 100 méteres vízállósággal, felfedező móddal a természetjáró típusok számára és emellett pedig hihetetlenül tartós felépítéssel rendelkezik.

A Watch Ultimate csak egy méretben érkezik – 1,5″ vagy 48,5 mm átmérőjű. Árban közel áll az Apple Watch Ultra és a Samsung Galaxy Watch5 Pro modellhez, de a felhasználói élménye eltér ettől a kettőtől, így más közönséget fog megszólítani.

Kialakítás és felépítés

A test cirkónium alapú folyékony fémből és kerámia keretből készült, a kijelző pedig zafírüveg védelmet kapott. Két hidrogénezett nitril gumiszalagot is található az óra dobozában (egy normál és egy különböző viselési módokat lehetővé tevő). Az anyagot úgy tervezték, hogy tartósabb és kényelmesebb legyen, mint a más okosórákon található fluoroelasztomer szíjak. A titán szíj minden bizonnyal jobban néz ki, és sokkal stílusosabb, de a gumi nyilvánvalóan sokkal jobban alkalmas szabadtéri tevékenységekhez és edzéshez.

A Watch Ultimate automatikusan szemet szúr – először is a hatalmas mérete miatt; másodszor pedig azért, mert remekül néz ki, és elmossa a határokat egy elegáns klasszikus óra és egy intelligens viselhető eszköz között.

A Huawei először az Ultimate-en helyezett el LTPO AMOLED-et – ez különböző frissítési sebességeket tesz lehetővé, állítólag 1 Hz-ig megy le bizonyos esetekben, ilyen például az AOD. Egy másik újdonság a bal felső oldalon található harmadik gomb, amely még gyorsabb hozzáférést tesz lehetővé bizonyos funkciókhoz.

A jobb felső gomb egy klasszikus korona, amely forgatható és görgethető; az alsó gomb az előre beállított funkciók gyorsbillentyűjeként működik, és az EKG-funkcióhoz is vezet. A hátoldalon található érzékelők nyomon követik a pulzusszámot és a SpO2-szintet, lehetővé téve a pontosabb edzésnaplózást és alváskövetést.

Sajnos a Watch Ultimate nem rendelkezik mobilkapcsolati lehetőséggel, amit sajnálunk, mivel ez korlátozza a telefon otthon hagyásának lehetőségeit, amikor futni mész. A Watch csak Bluetooth-kapcsolatot támogat, de legalább van GPS, és képes tárolni a rekordokat, amíg a telefon hatótávolságon belül van. A Huawei úgy tervezte meg a Watch Ultimate testét, hogy az antenna jelét úgy erősítse, hogy sűrűbb erdőkben, kihívást jelentő hegyvidéki földrajzi viszonyok között és városi környezetben is működjön, támogatva az L1 és L5 műholdakat.

Szoftver

A Huawei a HarmonyOS 3.0-val dobta piacra a Watch Ultimate-et, alkalmazások pedig az AppGallery-ből tölthetünk le, majd automatikusan szinkronizálódnak az órára.

Az egyik legjobb funkció amit az órába pakolt a Huawei a felfedező mód. Az órán a bal felső gomb egy automatikus gyorsbillentyű a funkcióhoz, amely lehetővé teszi az óra viselőjének, hogy barangolás közben eltévedjen, majd az előre beállított jelölésekkel segít visszatalálni a helyes útra Mint említettük, a Huawei állítása szerint a globális helymeghatározó rendszerre kiváló pontossággal működik, és ez teszi lehetővé a funkció működését.

Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy a Watch Ultimate nem lehet az egyedüli eszköz a vadonban való tapasztalatszerzéshez – mindig vigyél magaddal egy feltöltött okostelefont, sok vizet és élelmet, és mondd meg egy barátodnak, hogy hová mész, mielőtt elindulsz.

Az óra egyik lényeges funkciója a búvárkodás. A Watch GT 3 Pro volt az első óra, amelyet ilyen képességekkel reklámoztak, de csak szabad merülésre korlátozódott, főként 10 méteres mélységben, körülbelül 1 ATM-en. A Huawei Watch Ultimate sokkal tovább megy, és az első olyan okos viselhető eszköz, amely 10 ATM vagy 100 méteres mélységre is tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez a szervezett búvárkodás szintje neoprén búvárruhával, uszonyokkal, légtartályokkal a háton stb.

Az érintőképernyő nem működik a víz alatt, vagyis mindhárom gombnak kijelölt feladata van, amikor a búvár üzemmód be van kapcsolva – időbélyeg jelölése, a képernyő váltása vagy a speciális beállítások, például a légpalackok kapacitásának beállítása.

Az akkumulátor élettartama

A Watch Ultimate, a Huawei eddigi legnagyobb hordozható készüléke nyilván bőséges akkumulátorral érkezik. A cellakapacitás 530mAh, és 14 napos üzemidőt ígér tipikus használat mellett és 8 napot erős használat mellett. Általában a Huawei úgy fejleszti az AOD-t, hogy az akkumulátor élettartama a felére csökken, ha a funkció be van kapcsolva, a valós AOD-forgatókönyvek azonban 7 nap akkumulátor-üzemidőt mutatnak rendszeres használat mellett és 4 napot aktív használat mellett.

A Huawei Watch Ultimate valóban a legjobb viselhető eszköz, amit a vállalat valaha készített. A Felfedező mód és a búvárkodás funkció menő, de a felépítés és az akkumulátor élettartama az, ami igazán kiemeli a készüléket a versenytársak közül.

A cikk elején már említettünk néhány versenytársat, de mindegyik más-más közönséget próbál megszólítani. Az Apple Watch Ultra az Apple felhasználóknak szánt viselhető eszköz – azonban az akkumulátor élettartama a legjobb esetben is nevetséges, így ebből a szempontból nem igazán lehet összehasonlítani egyetlen Huawei Watch-csal sem.

Ha többet szeretnél megtudni a Huawei legjobb órájáról, akkor nézd meg a Ren-Tech csatorna tesztjét, ha pedig megtetszett az óra, akkor akár az Alzában is beszerezheted.

2023.12.01.

+