MojAndroid
(x) hirdetés

A Threads hihetetlenül jól indult, mindössze öt nap alatt 100 millió felhasználóval, és ezzel magasra tette a mércét a többi népszerű alkalmazás számára. A rózsaszín köd azonban hamar elszállt, mivel a felhasználók hamar rájöttek, hogy nem a Meta megoldása nem tud versenyezni a Twitterrel, mivel nem volt elég sok funkciója. A Meta a hónapok során több ilyen funkciót is hozzáadott, és hamarosan orvosolhatja az alkalmazás eddigi legnagyobb hibáját: azt, hogy Európában nem érhető el.

A The Wall Street Journal jelentése szerint a Meta azt tervezi, hogy valamikor ebben a hónapban elindítja a Threads-t Európában. Ez lenne a legjelentősebb piaci terjeszkedés a platform elindítása óta.

Az Európai Unió rendelkezik a világ egyik legszigorúbb fogyasztóbarát szabályozásával, és alaposan megvizsgálja az alkalmazásokat és szolgáltatásokat, különösen a közösségi médiával kapcsolatosakat. Az induláskor a Threadsből hiányzott néhány alapvető funkció, például az, hogy a felhasználók anélkül törölhessék a Threads-fiókjukat, hogy az Instagram-fiókjukat is törölniük kellene. Ezeket a funkciókat azóta hozzáadták az alkalmazáshoz.

A jelentés szerint a Meta lehetőséget adna az uniós felhasználóknak arra, hogy profil nélkül, pusztán fogyasztásra használják a platformot, ami számos más szabályozási aggályt is orvosolna. A jelentésből azonban nem derül ki azonnal, hogy ez lenne-e az egyetlen módja annak, hogy az uniós felhasználók használhassák a platformot.

A jelentés szerint az uniós terjeszkedés 2024-re több mint 40 millió további havi felhasználóval bővítheti a Threads felhasználói körét. A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg októberben említette, hogy a Threadsnek “alig 100 millió havi aktív” felhasználója van. Szerinte a Threads néhány éven belül elérheti az egymilliárd felhasználót, ami ambiciózus cél.

Jelenleg nem tudni, hogy decemberben mikor indul a Threads az EU-ban, mivel a Meta még nem tett hivatalos bejelentést.

(via)

2023.12.01.

Ezeket már olvastad?

+