MojAndroid
(x) hirdetés

Ian Callum, a Jaguar-alkotásairól ismert látnok autótervező új kalandba kezdett független designügynökségével, a Callummal. Legújabb agyszüleményük, a Skye egy teljesen új elektromos buggy, amely újradefiniálja a kerekeken való kalandozást, miközben a bolygónkat is szem előtt tartja.

A 2+2 üléses elrendezéssel és egy elegáns, teljesen zárt kabinnal rendelkező jármű könnyedén ötvözi a stílust és az anyagot. Tervezési filozófiája ötvözi a modernizmust a funkcionalitással, ami a kiváló kilátást biztosító, nagyméretű üvegpanelekben és a tágas belső térben is megmutatkozik.

Ian Callum maga is úgy jellemzi a Skye-t, hogy “drámai arányú”, és külső esztétikája a képességeit mutatja. Ezt a robusztus gépet aprólékosan úgy tervezték, hogy terepen is kiválóan teljesítsen, miközben könnyen kezelhető és élvezetes vezetési élményt nyújt.

Bár a hajtásláncával kapcsolatos részletek egyelőre titok maradnak, azt tudjuk, hogy a Skye-t egy 42 kilowattórás akkumulátorcsomag hajtja. Ez várhatóan akár 274 km-es hatótávolságot is biztosít, és az ígéret, hogy a villámgyors, kevesebb mint tíz perc alatti teljes feltöltés még izgalmasabbá teszi.

A Skye 1150 kg-os száraz tömegével nem könnyű, de a becslések szerint mégis kevesebb mint négy másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 97 km/h-ra, ami potenciális erőművé teszi a terepjáró utakon.

Ami az árakat és az elérhetőséget illeti, a vállalat továbbra is szemérmes. Az érdeklődők egy erre a célra létrehozott weboldalon regisztrálhatják érdeklődésüket, de erre nem szab határidőt.

(via)

2023.11.28.

Ezeket már olvastad?

+