MojAndroid
(x) hirdetés

Napokon belül a Tesla-rajongók és az elektromos járművek szerelmesei végre szemtanúi lehetnek a várva várt Cybertruck sorozatgyártású változatának, négy évvel az első prototípus bemutatása után. Miközben a november 30-ig tartó visszaszámlálás egyre csak ketyeg, az internetet ellepik a kiszivárgott fotók, amelyek bepillantást engednek a futurisztikus EV pickup belsejébe és külsejébe.

A legújabb képek, amelyek szinte túl profinak tűnnek ahhoz, hogy nem hivatalosak legyenek, felbukkantak az interneten, és közelebbi betekintést nyújtanak a Cybertruck belsejébe.

A @ya78756632 által az X-en közzétett és eredetileg a xiaohongshu felhasználó által a Weibo-ra feltöltött képek a Cybertruck fehérrel díszített műszerfalát mutatják be, egy bőséges érintőképernyővel, egy jellegzetes, négyszögletes kormánykerékkel, egy hatalmas középkonzollal, sportos ülésekkel és egy elegáns üvegtetővel. Ez mindenképpen eltér a pickupoknál megszokott hagyományos kialakítástól, de a vezetői kijelző hiánya talán felháborodást vált ki.

Az érintőképernyő kijelzőjének közeli képén egy menü látható, amely olyan funkciókat vezérlő csempéket tartalmaz, mint a tonneau fedél, a felfüggesztés beállításai, a kormány és a tükrök beállítása, a fényszórók, a gyermekzár, az ablakzár, az őrző üzemmód, sőt még az autómosó üzemmód is. Az első ülések nagyvonalú oldalsó párnázottsága és perforált kárpitozása arra utal, hogy szellőztethetőek és fűthetőek.

Egy másik felvételen bepillantást nyerhetünk a csomagtartóba, bár nyilvánvaló, hogy az nem éri el a versenytársak, például a Ford F-150 Lightning rakodókapacitását. Egy közeli felvétel a háromszög alakú oldalsó tükörsapkára és a hatalmas ablaktörlőre nagyít rá, megmutatva a részletekre való odafigyelést.

Figyelemre méltó, hogy a kiszivárgott képeken szemből is látható a Cybertruck.

Az izgalom azonban nem áll meg a kiszivárgott képekkel. A Tesla további betekintést engedett a Cybertruck képességeibe a bemutatótermeiben kihelyezett reklámplakátokkal. E plakátok szerint a Cybertruck 4 990 kg vontatási kapacitással és lenyűgöző, 1 134 kg hasznos teherbírással büszkélkedhet. Bár nem világos, hogy ezek a számok melyik konkrét akkumulátor-motor konfigurációnak felelnek meg, egyértelműen bizonyítják, hogy a Cybertruck komolyan gondolja a pickupok világát, hiszen hasznos teherbírás tekintetében felülmúlja elektromos versenytársait, vontatási kapacitásban pedig a Rivian R1T-vel vetekszik.

A Tesla emellett azzal is henceg, hogy a Cybertruck platója rendkívül kemény lemezből készült kompozitból (SMC), az üveg törésálló, a teherautó pedig ultrakemény rozsdamentes acélból készült külső vázzal rendelkezik, ami a “világ legkeményebb teherautója” címet érdemli ki. Meg kell várnunk néhány millió kilométert a tényleges utakon, mielőtt megerősíthetjük, hogy ez igaz-e.

Miközben izgatottan várjuk november 30-át, amikor a Tesla hivatalosan is megkezdi az első Cybertruckok kiszállítását az ügyfeleknek, nem kétséges, hogy ez az elektromos pickup újra fogja definiálni a piacot.

(via)

2023.11.24.

Ezeket már olvastad?

+