MojAndroid
(x) hirdetés

A Humane AI Pin a T-Mobile hálózatán fog futni.

Áprilisban az ex-Apple veterán és a Humane társalapítója, Imran Chaudhri megjelent egy TED Talkon, hogy bemutassa startupjának első termékét – egy hordható AI projektoros kitűzőt, amely úgy működik, mint a ChatGPT. A vállalat most hivatalosan is piacra dobta a mesterséges intelligenciával működő eszközt, és az AI Pin nevet adta neki.

A Humane AI Pin egy négyzet alakú eszközből és egy akkumulátorból áll. Az eszközt mágnesek segítségével úgy tervezték, hogy a ruhára vagy más felületekre rögzíthető legyen.

Az AI Pin meghajtásáról egy Snapdragon processzor gondoskodik, de nem világos, hogy milyen chipet használ. A pin érintőkijelzővel, kamerával és apró beépített projektorral is rendelkezik. Egy akkumulátoros erősítő is jár hozzá, ami 20 grammal növeli a készülék súlyát (34 g).

Ami a kamerát illeti, az 13MP-es felvételek és videók készítésére képes, de előbb egy szoftverfrissítésre lesz szükség. A kamera használatához azonban manuálisan fel kell ébreszteni a készüléket az érintőpad megérintésével vagy húzásával. Amikor a készülék bekapcsol, a “Trust Light” felkapcsolódik, így tudatja Önnel és másokkal, hogy a készülék rögzít, rögzít vagy adatokat gyűjt.

A fő jellemzője ennek a tűnek az AI integráció, amely az OpenAI GPT-4-en fut. Olyan műveleteket tud kezelni, mint a hangalapú üzenetküldés, az AI nyelvi fordítás és még sok más. Van egy “catch me up” funkció is, amely képes a megbeszélésekből származó információkat gyors pontokba szedni. A Cosmos OS révén a kitűző képes automatikusan a megfelelő eszközökhöz irányítani a lekérdezéseket, így elkerülhetővé válik az alkalmazások letöltése és kezelése.

A 699 dolláros árcédulán kívül a Humane 24 dolláros előfizetéséért is fizetni kell. Ez az előfizetés a készüléket a T-Mobile hálózatára helyezi az adatlefedettség érdekében, és egy telefonszámot ad a használatához.

A Wired szerint az AI Pin november 16-tól lesz előrendelhető, és csak 2024 elején kezdik el szállítani.

(via)

2023.11.10.

+