MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi megerősítette, hogy a bootloader feloldása alapértelmezés szerint le van tiltva a HyperOS telefonokon, és annak felnyitása a frissítéseket is korlátozza.

A Xiaomi nemrég indította el a Xiaomi 14 sorozatot Kínában, és valószínűleg a 2024-es év egyik legjobb telefonja lesz, amikor végül eléri a globális piacokat. A telefonok a MIUI helyett egy úgynevezett HyperOS UX skin-tel is érkeznek. Az online jelentések szerint azonban a vállalat egy ideig teljesen megakadályozta, hogy a felhasználók feloldják a HyperOS és MIUI telefonjaik bootloaderét. A korlátozást a MIUI-felhasználók esetében a szerverkarbantartásra hivatkozva részben feloldották, de a HyperOS-felhasználók egészen a mai napig nem tudták feloldani a bootloadert.

Most a Xiaomi megerősítette az Android Authoritynek, hogy a bootloader feloldása valóban ki lesz kapcsolva a HyperOS okostelefonokon. A vállalat az Android Authority kérdéseire küldött e-mailes válaszában fedte fel az álláspontot:

Az eszköz biztonságának védelme, az adatszivárgás elkerülése, valamint a felhasználók számára biztonságosabb és stabilabb felhasználói élmény biztosítása érdekében a bootloader feloldása alapértelmezés szerint le lesz tiltva a Xiaomi HyperOS rendszerben.

A vállalat új követelményeket tett közzé a bootloader-feloldási folyamatra vonatkozóan Kínában.

A MIUI Polska írója, Kacper Skrzypek szerint a kínai felhasználóknak el kell érniük az “ötös szintet” a cég fórumain, hogy feloldhassák a HyperOS készülékek bootloaderét. Az író képernyőfotói arra is utalnak, hogy a bootloader feloldási engedélyek időfüggőek, valamint évente három feloldott készülékre vonatkozó korlátot szabnak.

A Xiaomi megerősítette, hogy a fent említett korlátozások csak a HyperOS kínai verziójára vonatkoznak. Megismételte, hogy a globális felhasználóknak meg kell várniuk egy bejelentést a vállalat fórumán a további részletekért.

A bootloader-feloldás ilyen korlátozó megközelítése mindazonáltal eltér több más okostelefon-márkától. A Google Pixelek és a OnePlus telefonok például lehetővé teszik a bootloaderük feloldását az általában rejtett fejlesztői beállítások menü felkeresésével és néhány parancs futtatásával.

A Xiaomi rossz híreket közöl a MIUI-felhasználók számára is, akik szeretnék feloldani okostelefonjaikat:

A korábbi operációs rendszerek, mint például a MIUI 14, továbbra is megtartják a feloldás lehetőségét, de a felhasználók többé nem kapnak Xiaomi HyperOS frissítéseket, ha feloldott állapotban hagyják a készüléküket

– közölte a vállalat.

A kínai márka egy későbbi e-mailben tisztázta, hogy a HyperOS frissítések nem lesznek elérhetők, ha feloldották a telefon bootloaderét, függetlenül attól, hogy MIUI 14 vagy HyperOS rendszert használnak. A vállalat szerint azonban megkapod a HyperOS frissítéseket, ha úgy döntesz, hogy újra zárolod a készülékedet. Ez minden Xiaomi készülékre vonatkozik.

(via)

2023.11.08.

Ezeket már olvastad?

+