MojAndroid
(x) hirdetés

Az amerikai igazságügyi minisztérium (DOJ) új bizonyítékokat tett közzé a Google folyamatban lévő trösztellenes peréből. Az egyik ilyen bizonyíték egy belső prezentáció, amelyet Eddy Cue, az Apple vezetője 2013-ban küldött Tim Cooknak egy e-mailhez csatolt, és amely részletesen bemutatja, hogy a vállalat hogyan versenyez a Google-lel az adatvédelem terén. A legnagyobb kiemelés ebből az e-mailből egyetlen dia, amely így szól:

Az Android egy masszív nyomkövető eszköz

Az Apple egy másik dián elmagyarázza, hogy az Apple adatvédelmi megközelítése miért jobb, mint a Google-é. A vállalat szerint csak akkor egyesíti az adatokat a különböző szolgáltatások között, ha az jobb ügyfélélményt nyújt, míg a Google minden szolgáltatásban egyesíti az adatokat. További példák közé tartozik, hogy a Google hangalapú keresése a felhasználó Google-fiókjához kötődik, míg a Siri felhasználói adatai csak a digitális asszisztenshez kapcsolódnak.

Az előadás része volt az Apple SVP Eddy Cue tanúvallomásának a Google trösztellenes perében szeptemberben. A DOJ azzal vádolta a Google-t, hogy monopolizálja a keresőmotorok piacát azáltal, hogy kizárólagos megállapodásokat kötött a készülékgyártókkal, hogy alapértelmezett keresőmotor legyen a termékeiken. Korábban arról számoltak be, hogy a Google évente 18-20 milliárd dollár közötti összeget fizethet az Apple-nek azért, hogy az iPhone-ok domináns keresőmotorja maradjon.

Szeptemberben Cue-t a DOJ kihallgatta az Apple és a Google közötti bevételmegosztási megállapodásról. Az akkori vallomásának nagy része egy lezárt tárgyalóteremben volt zajlott. Ez az Apple 2013-as prezentációját bemutató anyag része volt ennek a tanúvallomásnak, és csak most került nyilvánosságra.

Ironikus módon, annak ellenére, hogy az Apple az Androidot masszív nyomkövető eszközként írja le, egy 2016-os belső Google e-mail az Apple és a Google megállapodásáról azt mutatja, hogy az Apple azt akarta, hogy az adatmegosztás a Google-lel kölcsönös legyen. Az e-mailben a Google vezetője megjegyzi, hogy közölték az Apple-lel, hogy a Google nem osztja meg az információkat arról, hogy a felhasználók mire kattintanak a Google keresőben. Az erre az e-mailre adott válasz azonban egy szerkesztett adatcsere-javaslatot tartalmaz, ami kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a Google milyen felhasználói adatokat oszthat meg az Apple-lel.

(via)

2023.11.02.

Ezeket már olvastad?

+