MojAndroid
(x) hirdetés

A YouTube a világ legnépszerűbb videós szolgáltatása, amelyet főként reklámbevételekből tartanak fenn. A hirdetéseket azonban mindenki utálja, ezért a Google a YouTube Premiumon keresztül reklámmentes előfizetést kínál. A Google nemrég elkezdte szigorúan blokkolni a YouTube hirdetésblokkolóit is a platformjáról, ami arra kényszeríti a felhasználókat, hogy vagy éljenek együtt a hirdetésekkel, vagy fizessenek elő a Premiumra. Most a vállalat világszerte több országban is megemelte a YouTube Premium árát.

A 9to5Google kiszúrta a YouTube Premium áremelését az európai, ázsiai-csendes-óceáni és dél-amerikai régiókban. Konkrétabban, Argentínában, Ausztráliában, Ausztriában, Chilében, Németországban, Lengyelországban és Törökországban a felhasználóknak mostantól többet kell fizetniük a YouTube Premium előfizetésért. Ez az áremelés a YouTube Premium és a YouTube Music Premium egyéni, családi és diákcsomagjaira is vonatkozik.

A meglévő előfizetők a következő számlázási ciklusukkal kezdik az új árakat, bár a vállalat néhány régióban engedményeket tesz.

Ausztráliában a Google a hírek szerint azt említi, hogy ez a Premium előfizetés “legelső áremelése”. A vállalat további három hónappal meghosszabbítja az árkedvezményt a régebbi, alacsonyabb díjat fizető fogyasztók számára.

Az Apple-felhasználóknak olcsóbb lenne közvetlenül online előfizetni, mint a App Store-on keresztül, mivel ott a Google nem egységed árakat kínál. Az Android felhasználók ugyanazokat az árakat látják online és a YouTube-alkalmazásban, így mindkét platformról előfizethetnek.

(via)

2023.11.02.

Ezeket már olvastad?

+