MojAndroid
(x) hirdetés

A ChatGPT volt a legforróbb mesterséges intelligencia innováció, amely 2023-ban megérkezett. Az AI chatbotok átfogó tanácsokat és megoldásokat tudnak nyújtani azokra a problémákra, amelyeket a felhasználók általában keresnek, összefoglalva azokat, hogy könnyen fogyaszthatók legyenek. Ez egy félelmetes értéktöbblet az átlagfelhasználók számára, és a Samsung szeretné biztosítani, hogy a Galaxy okostelefonjai ne maradjanak le ebben sem.

A Business Korea jelentése szerint a Samsung bejelentette okostelefonos AI terveinek egy részét. A vállalat azon dolgozik, hogy “az AI technológiát új élményként vezesse be készülékeinkben”. Ezeket az AI technológiákat 2024-től kínálják majd a vállalat harmadik negyedéves eredménybeszámolója során tett bejelentések szerint.

A jelentés úgy értelmezi ezeket a kijelentéseket, hogy azok a készüléken belüli generatív AI-ra utalnak, amely lehetővé teszi, hogy az AI-val kapcsolatos feladatokat közvetlenül az okostelefonon lehessen elvégezni anélkül, hogy internetkapcsolatra lenne szükség. A Samsung állítólag saját generatív AI technológiát fejleszt erre a célra. A jelentés továbbá megemlíti, hogy ez a technológia a Galaxy S24-ben vagy a Galaxy Z Fold 6-ban is megjelenhet.

A Galaxy S24 Ultra a széles körben elterjedt pletykák szerint a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processzorral fog debütálni. A Qualcomm büszkén mutatott be számos AI-fejlesztést ezen a SoC-n, például akár 98%-kal gyorsabb teljesítményt, 40%-os hatékonyságnövelést és még sok mást. Az olyan feladatok, mint a képek generálása szövegből, most már egy másodperc alatt elvégezhetők, míg az előd SoC-nél ez több mint 15 másodpercig tartott.

Ha a Galaxy S24 Ultra valóban ezzel az SoC-vel érkezik, akkor ez lenne a tökéletes eszköz arra, hogy bemutassa mindazt az AI technológiát, amelyet a Samsung a Galaxy okostelefonok élményéhez épített. Várnunk kell, hogy többet tudjunk meg arról, hogy a Samsung mit főz ki nekünk az AI-val.

(via)

2023.11.02.

Ezeket már olvastad?

+