MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Pro az első zászlóshajók, amelyeket az új Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipsettel dobtak piacra. Ez a készülékeket az egyik legjobb androidos telefonokként katapultálja, feltéve, hogy a következő hetekben nemzetközi piacra kerülnek. Az új SoC-ban azonban van néhány változás a motorháztető alatt, ami használhatatlanná teszi a régi alkalmazásokat. Úgy tűnik azonban, hogy a Xiaomi egy trükköt tartogat a tarsolyában, amivel a telefonok gond nélkül futtathatják ezeket az appokat is.

A Snapdragon 8 Gen 3 az első kizárólag 64 bites SoC a Qualcommtól. Ezen az SoC-n nincsenek olyan CPU-magok, amelyek támogatnák a régebbi 32 bites ARM-alkalmazásokat, ennek eredményeképpen pedig a régebbi alkalmazások, amelyeket nem frissítettek a 64 bites magokon való futtatáshoz, nem fognak futni az ezzel a SoC-vel ellátott telefonokon.

Ahogy azonban a fejlesztő realMlgmXyysd a Telegram-csatornán közzétett bejegyzésében elmagyarázza, a Xiaomi egy klassz trükköt alkalmaz, hogy az új telefonok továbbra is futtassák a régi alkalmazásokat. A Xiaomi egy “Tango” nevű 32-bites és 64-bites bináris fordítót integrál, amely javítja a régebbi alkalmazások kompatibilitását.

Ahogy Mishaal Rahman bemutatja, ez a kompatibilitási réteg lehetővé teszi, hogy a csak 32 bites alkalmazások, mint például a Flappy Bird továbbra is fussanak az új Xiaomi 14-es sorozaton annak ellenére, hogy a SoC hivatalosan nem támogatja ugyanezt.

Mishaal korábban azt jósolta, hogy a telefongyártók valószínűleg ilyen kompatibilitási rétegek használatához folyamodnak majd. A Google már régóta nem fogad el csak 32 bites alkalmazásokat a Google Play Áruházban, minden 32 bites alkalmazásnak rendelkeznie kell egy 64 bites verzióval is, ha fel akarják tölteni a Play Store-ba. Ez a követelmény már néhány éve érvényben van, így a legtöbb felhasználó nem fogja érezni a hatását.

A felhasználókat csak a régebbi, egy ideje nem frissített alkalmazások érinthetik. Ezek az elfelejtett alkalmazások még mindig csak 32 bites verzióban készülhetnek, és mint ilyenek, nem futnának az új telefonokon. Lehet, hogy a fejlesztő már lemondott az alkalmazásról, vagy a funkcionalitása teljes, és egyszerűen nincs szüksége valódi frissítésre. Az OEM-ek ilyen megoldásai azonban azt jelentik, hogy a végfelhasználók továbbra is gond nélkül használhatják kedvenc alkalmazásaikat.

(via)

2023.10.31.

Ezeket már olvastad?

+