MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung közzétett egy videót, amely az ISOCELL 200 MP-es érzékelő új képességeit mutatja be, amelyet a Qualcomm új Snapdragon 8 Gen 3 chipkészlete hajt. Ilyen hardverrel még nincs okostelefon a piacon, így ez egyértelműen egy teaser a közelgő Galaxy S24 Ultra számára.

A Zoom Anyplace automatikusan követi a videóban lévő témákat, de a teljes jelenetről továbbra is teljes képkockás, nagyított felvételeket készít. Ez azt jelenti, hogy az érzékelő lényegében két 4K videofolyam rögzítését teszi lehetővé – a kivágott területről és a teljes látványról, lehetővé téve a képkocka megváltoztatását a felvétel elkészülte után. És ez 2x-es és 4x-es zoommal is működik.

A funkció állítólag automatikusan követi a témákat, és valós időben fókuszban tartja őket, miközben a jelenet bármely irányába mozog, beleértve az objektívhez való közeledést is, és mindezt a 4K felbontás megtartásával.

Az E2E (end-to-end) AI Remosaic a képfeldolgozás új módja. Jelenleg az ISOCELL érzékelő szekvenciálisan dolgozza fel a fényképeket – színről színre, rétegről rétegre. Az új megoldás párhuzamos: a szín, a tónus, a zajcsökkentés, az élességállítás, a HDR, a demozaikosítás, a fehéregyensúly és a lencse árnyékolásának korrekciója egyszerre történik.

Ez a fejlesztés kétszeresére növeli a rögzítési sebességet, ami kevesebb feldolgozási időt és jobb képminőséget eredményez.

A Samsung azt mondta, hogy az összes funkció “csak illusztrációs célokat szolgál”, de úgy gondoljuk, hogy ezek az Ultra-n elérhetőek lesznek, mert megerősítették, hogy az új Snapdragon zászlóshajó chipsetet és egy 200MP-es érzékelőt tartalmaz. Hogy ez igaz-e, azt a következő Unpacked-en fogjuk megtudni, amelyre állítólag a jövő év első heteiben kerül sor.

(via)

2023.10.27.

Ezeket már olvastad?

+