MojAndroid
(x) hirdetés

A Qualcomm tegnap bejelentette a Snapdragon X Elite PC lapkakészletet, amely a vállalat ambiciózus Oryon CPU-ját tartalmazza. De mikor kerül ez a CPU az okostelefon chipsetekbe? Nos, a chiptervezője megadta a választ, az Oryon CPU 2024-ben érkezik az okostelefonos chipkészletbe, a nemrég bejelentett Snapdragon 8 Gen 3 azonban továbbra is megmarad az Arm CPU-magoknál.

A 2016-os Snapdragon 820 és 821 óta ez lesz az első alkalom, hogy a Qualcomm okostelefonos chipjei egyedi CPU-magokat tartalmaznak. Akárhogy is, azok, akik az iPhone-okkal vetekedő teljesítményt remélnek, tartsák szemmel a Snapdragon 8 Gen 4-et.

A friss hírek szerint a Snapdragon 8 Gen 4 lapka kettő nagy teljesítményű processzormagot fog használni, egy másik klaszterbe pedig hat darab hatékonyabb egység húzza majd az igát. Ez a felállás a mostaniakhoz képest már lényegében nagyon egyszerű lenne. Mindez pedig azért kell, mert az ARM magok nem gyorsulnak önmagukban eleget, ezért a felépítést egyre inkább a teljesítményre fókuszálva kell a fejlesztőknek átvariálnia.

(via)

2023.10.26.

Ezeket már olvastad?

+