MojAndroid
(x) hirdetés

Nemrégiben az EU tisztviselői levélben emlékeztették Elon Muskot a vállalatának az Európai Bizottság digitális szolgáltatási törvényével kapcsolatos jogi kötelezettségeire. Egy Elon Muskhoz közel álló személy azonban azt mondta, hogy Musk inkább blokkolja az X-et az egész régió számára, és inkább teszi elérhetetlenné az X alkalmazást az európaiak számára, minthogy megfeleljen a szabályoknak.

A legutóbbi botrány a közelmúltbeli izraeli eseményekből ered, ahol az emberek gyakran látnak dezinformációkat tartalmazó posztok sorozatát, amelyek megcáfolhatatlanok a közösségi hálózaton. Videójátékokról készült felvételeket adnak ki friss hírnek, régi szíriai videókat dolgoznak fel újra, és tulajdonítanak ennek vagy annak a támadásnak.

Újságírók és kutatók szerint az X hírforrásként már-már használhatatlan, mert annyi dezinformációt tartalmaz. Egyes esetekben az antiszemita gyűlöletbeszéd és a terrorizmust dicsőítő posztok is nagyon sokáig elérhetőek maradnak, ráadásul Musk maga is többször megosztott rasszista tartalmakat és összeesküvés-elméleteket terjesztő fiókok posztjait.

Az ügyet ismerő emberek úgy vélik, hogy ha Musk blokkolja az európai elérést, a weboldal forgalma körülbelül 9%-kal csökken, ami tovább növelné az X gondjait ebben a tekintetben. A közösségi hálózat napi használata a hírek szerint már most 40%-kal csökkent egyes régiókban az elmúlt hónapokban.

(via)

2023.10.24.

Ezeket már olvastad?

+