MojAndroid
(x) hirdetés

Az okostelefonok globális eladási aránya a július-szeptemberi időszakban 8%-kal csökkent a tavalyi év azonos időszakának értékeihez képest. A Counterpoint legfrissebb jelentése szerint a csökkenő eladások fő oka a lassuló fogyasztói kereslet. A piac a harmadik negyedévben a második negyedévhez képest enyhe, 2%-os növekedést ért el, ami valószínűleg az iPhone 15 sorozat múlt havi bevezetésének köszönhető.

A Samsung a harmadik negyedévben is megőrizte vezető helyét a globális okostelefon-értékesítések 20%-os részesedésével. A Samsung Galaxy A-sorozata volt a dél-koreai márka fő hajtóereje. A második helyen az Apple végzett 16%-os részesedéssel, míg az első három helyet a Xiaomi szerezte meg 12%-os részesedésével. Az Oppo (10%) és a vivo (8%) került még be az első 5 közé.

A Honor, a Huawei és a Transsion Group (Tecno, Infinix, itel) voltak az egyetlen márkák, amelyek pozitív éves növekedést mutattak a harmadik negyedévben, míg az öt legnagyobb márka (az Apple kivételével) mindegyike kétszámjegyű csökkenést tapasztalt éves szinten. A Counterpoint elemzői arra számítanak, hogy a szeptemberi lendület a negyedik negyedévben is folytatódni fog, és a piac erős kereslettel zárja majd az évet.

(via)

 

2023.10.17.

Ezeket már olvastad?

+