MojAndroid
(x) hirdetés

Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója ma bejelentette a HyperOS érkezését. Az új operációs rendszer hivatalosan a Xiaomi 14-es sorozaton debütál majd, és a MIUI természetes evolúciója lesz. A széria még idén megérkezik Kínába, míg a globális megjelenés 2024 első heteiben várható. A HyperOS továbbra is egy Android nyílt forráskódú projekt, de összeolvad majd a Vela-val, a Xiaomi IoT platformjával.

A vezető egy érzelmes posztot osztott meg a Weibo-n, amelyben elárulta, hogy az operációs rendszer “az embereket egy ökoszisztéma középpontjába” helyezi, ahol más emberekkel, autókkal és otthonokkal fognak kapcsolódni. Csapata mindössze “néhány mérnökkel” indult, mára pedig egy hatalmas, közel 5000 fős szoftveres munkaerővel rendelkező céggé nőtte ki magát.

A felhasználói bázis több mint 1 milliárd felhasználóra nőtt a Xiaomi első, 2010. augusztus 16-án bevezetett MIUI terméke óta. A jelenlegi felhasználói felület “mindössze négy közös funkcióval” indult el, és mára a telefonok és háztartási készülékek készülékeken átívelő szolgáltatása lett.

A Xiaomi HyperOS előkészületei 2014-ben kezdődtek, amikor az IoT világa kezdett kialakulni. A vállalat 2017-ben tette meg az első lépéseket, majd elkezdte az eszközök és alkalmazások új ökoszisztémájának fejlesztését. A cél az, hogy a jövőben “több tízmilliárd eszközt” kapcsoljanak össze, és az első lépés a Xiaomi 14 sorozat lesz.

Várakozásaink szerint a jövőbeli Xiaomi telefonok HyperOS-szel fognak megjelenni, míg a régebbi zászlóshajók és prémium készülékek OTA frissítést kapnak, még akkor is, ha a vállalat nem a legjobb úton halad a régebbi telefonok modern szoftverrel való frissítése terén.

(via)

2023.10.17.

Ezeket már olvastad?

+