MojAndroid
(x) hirdetés

Még augusztusban röppentek fel a hírek, hogy a Pixel 8 lényegesen több Android OS frissítést kaphat majd mint egy átlagos telefon, és egy új szivárgás szerint ez a szám ma már hét év. A Pixel 8 és 8 Pro “hét évig kap OS, biztonsági és Feature Drop frissítéseket”. Ez derül ki a 91Mobiles és Kamila Wojciechowska által ma megosztott adatlapból.

A Google ma még 5 év frissítést ígér, amely három évnyi Android frissítéseket jelent, amit 24 hónapnyi biztonsági javítás követ. A kiszivárgott Pixel 8 specifikációk szó szerinti olvasata azt sugallná, hogy mindhárom típusú frissítés hét éven át járna, a másik lehetőség ezek valamilyen kombinációja.

Ez felülmúlná a Samsung ígéretét, amely a Galaxy S21 és a Z Flip/Fold 3 készülékekkel kezdődött. A Qualcomm SoC-ekkel működő Pixel-telefonok három évig frissíthetők, a Pixel 6 és a Tensor esetében a Google két évnyi biztonsági javítást biztosít. Vitathatóan ez egy ésszerű politika, tekintve a közönséget, akik öt évig tartják meg készüléküket a frissítés előtt. Az azonban kínos volt, hogy a Pixel nem a legjobb frissítési politikával rendelkezett az androidos gyártók között. Ez minden bizonnyal megváltozik, ha ez a 8 és 8 Pro kiszivárgás beigazolódik, és a Google frissítési ígéretével a Pixel versenybe száll az iPhone-nal.

Persze a nagy kérdés az, hogy az Android hogyan fog teljesíteni néhány év múlva. Az igazi teszt az lesz, hogy milyen lesz a teljesítmény öt év után, és hogy valóban akarja-e valaki használni a készüléket ilyen sokáig, feltéve, hogy az összes többi komponens továbbra is működik, ami az iFixit javítóalkatrész-partnerségnek köszönhetően valószínűbb, mint valaha.

(via)

(x) hirdetés
2023.09.25.

Ezeket már olvastad?

+