MojAndroid
(x) hirdetés

A OnePlus néhány igazán izgalmas telefonnal készül a OnePlus Open és a OnePlus 12 formájában, de furcsa módon a vállalat eddig elzárkózott attól, hogy egy megfelelő okosórához adja a nevét. Ott van az eredeti OnePlus Watch és néhány fitneszkövető, de mindegyik egy alap operációs rendszerrel rendelkezik, és ezekhez nem tartozik saját alkalmazásbolt. A OnePlus tervezheti, hogy változtat ezen, mivel a következő okosórája körüli szivárgások felbukkantak. Ez pedig végre egy igazi okosóra lehet.

A kiszivárogtató @realMlgmXyysd megosztotta az OPLUS (a OnePlus, OPPO és Realme anyavállalat befektetői csoportjának cége) egy közelgő okosórájának specifikációit. Ez az okosóra OnePlus Watch és OPPO Watch néven ölthetne formát.

Elmondásuk szerint az OPLUS egy “star” kódnevű okosórát készít, amelynek lehetséges változatai OWW231 a kínai piacra, OWWE231 a globális piacra és OPWWE231 a globális piacra OnePlus márkájú termékként.

Ez a OnePlus okosóra állítólag kerek kijelzővel rendelkezik majd, 466 x 466-os felbontással. A Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 platformon fut a BES 2700 társprocesszorral együtt, amely az alacsonyabb energiafelhasználású műveleteket kezeli. Állítólag fekete és fehér színben érkezik, bár a fehér inkább pasztellkék árnyalatú.

Az okosórához említett rendszer a ColorOS for Watch 6.0, amely az Android 11 Go rendszeren alapul, de ez a kínai változatra vonatkozik. A globális piacokon az okosóra valószínűleg inkább a Google dedikált Wear OS platformját fogja használni, ha valóban a Snapdragon W5 Gen 1 processzorral rendelkezik.

Az okosóra hardverlistáján két kezelőgomb, egy korona és egy barométer szerepel. Ezek olyan funkciókat tennének lehetővé, mint az EKG, az Always On Display, az ökölbeszorító gesztusok, az eSIM, a vér oxigénszintjének mérése, a stresszkövetés, az alváskövetés és az edzéskövetés. Olyan funkciókat is említenek, mint a ColorOS 14 Sound, RTOS WeChat és WeChat Pay, bár úgy gondoljuk, hogy ezek valószínűleg csak a kínai piacra korlátozódnak.

A kiszivárogtató azt is megemlíti, hogy létezik egy kerek alakú, Wear OS-t futtató OPPO Watch 4 Pro, amelyet a nemzetközi piacra szánnak.

A Snapdragon W5 Gen 1 és az eSIM-támogatás jelenléte sok reményt ad a OnePlus okosórájához. Ha valóban megvalósul, akkor a fogyasztók számára egy újabb Androidos okosóra opciót biztosít majd, amellyel felvehetik a versenyt a Samsung Galaxy Watch 6 sorozatával és a Google Pixel Watch 2-vel. Az OPPO nemrég adta ki Kínában az OPPO Watch 4 Pro-t (négyzet alakú), amely a formán kívül hasonló specifikációkkal rendelkezik, így szorítunk a nemzetközi megjelenésért.

(via)

2023.09.15.

Ezeket már olvastad?

+