MojAndroid
(x) hirdetés

A vásárástól számított 4 éven belül és csak Kínában.

Az akkumulátor idővel történő leépülése az egyik legfontosabb dolog, amitől az emberek félnek, ha okostelefonokról van szó manapság, és az Oppo most a pletykák szerint megoldást kínál az ilyen félelmek jövőbeli enyhítésére. Az általában megbízható Digital Chat Station szerint az Oppo egy ingyenes akkumulátorcsere-program elindítására készül.

Ennek a lépésnek természetesen vannak fenntartásai. Először is, a program csak Kínában lesz elérhető, és csak a közelgő Oppo A2 Pro-hoz, amely várhatóan szeptember 15-én – azaz most pénteken – válik hivatalossá. Így az A2 Pro akkumulátorát a vásárlástól számított négy éven belül ingyenesen kicserélik, de csak akkor, ha az akkumulátor állapotának százalékos aránya 80% alá csökken ez idő alatt. Azt is feltételezzük (bár a tippadók nem említették külön), hogy ez készülékenként csak egyszer lesz megtehető.

Tehát, ha másképp nézzük a dolgokat, ez alapvetően azt jelenti, hogy az Oppo annyira biztos az akkumulátortechnológiájában, hogy hajlandó garantálni (ilyen módon), hogy az A2 Pro cellája nem fogja elérni a 80%-os egészségi állapotot négy év alatt.

Egyelőre nem világos, hogy a vállalat végül minden telefonjára hasonló garanciát kíván-e nyújtani, és ha igen, akkor az csak a kínai piacon értékesített készülékekre vonatkozik-e majd, vagy nemzetközileg is kiterjeszti a programot. Nem látjuk azonban, hogy miért ne tenné, mivel ez egy elég nagy lehetőség lenne arra, hogy az emberek figyelmét felkeltse.

Mindezzel együtt ne feledjük, hogy ez egyelőre csak egy pletyka. Várjunk péntekig, és meglátjuk, hogy az OPPO hivatalosan is megerősíti-e.

(via)

2023.09.14.

Ezeket már olvastad?

+