MojAndroid
(x) hirdetés

Ahogy néhány napja ellenőriztem a statisztikákat, észrevettem, hogy olvasóink özönlöttek a HONOR Magic V2 globális bevezetéséről szóló cikkre. “Huh, furcsa” – gondoltam, mivel a HONOR készülékek – ha nyíltan akarok fogalmazni – nem a legnépszerűbb androidos telefonok az oldalunkon. A cikk másnap még mindig az első helyen volt, majd később felváltotta egy másik poszt a HONOR Magic V2 bevezetési áráról.

Fotó: Android Authority

Megszoktuk, hogy az olvasók érdeklődése a Pixelek, Galaxyk és a Xiaomi telefonjai felé irányul, de a kifejezetten a csak Kínában forgalmazott telefonok ritkán érnek el nagy érdeklődést. Ez tehát egyértelműen a Magic V2-hez való másfajta hozzáállás jele volt, de vajon csak az mi olvasóink voltak ezzel így, vagy a trend túlmutat rajtunk? És mit jelent ez a Magic V2 globális megjelenésére nézve?

A kezdeti felfedezésem után online vadászaton találtam magam a HONOR legújabb összecsukható telefonja iránti érdeklődés jeleit keresve. A YouTube volt a legkönnyebb célpont. A Magic V2-ről és elődjéről, a Magic VS-ről szóló videókat közzétevő csatornákat megnézve átlagosan 30-100%-os növekedést tapasztaltam a megtekintések számában (bár egyes csatornákon kevesebb megtekintést regisztráltak, a többségnél növekedést tapasztaltam). Jerry Rig Everything videója például több mint egymillió megtekintést gyűjtött össze, és ezzel nagyon közel került a Pixel Fold és a Galaxy Z Fold 5 videóihoz. Egy olyan telefon esetében, amely csak Kínában jelent meg, ez lenyűgöző teljesítmény.

Világszerte nagyobb az érdeklődés a Magic V2 iránt, mint a VS iránt, annak ellenére, hogy Kínán kívül sehol sem árulják.
Ha már a trendeknél tartunk, ott van a Google Trends is, egy olyan oldal, amely megmutatja, hogy az emberek milyen gyakran keresnek különböző kifejezésekre a Google-on. A HONOR Magic V2 iránti érdeklődés már most nagyobbnak mutatkozik, mint a Magic VS iránt világszerte, annak ellenére, hogy a V2-t Kínán kívül nem árulják. Ez megdöbbentő, figyelembe véve, hogy nincsenek marketingkampányok, nem népszerűsítik a szolgáltatók vagy a szolgáltatók weboldalain, nincsenek ajánlatok, és az átlagos vásárló valószínűleg azt sem tudja, hogy ez a telefon létezik.

A HONOR aranyat talált a Magic V2-vel

Szóval nyilvánvalóan mindenki kíváncsi erre a telefonra, de miért? Még nem láttunk sok véleményt róla – az a néhány egység, amelyet a HONOR elküldött a sajtó képviselőinek, nem végleges szoftvert futtat -, de a Magic V2-t alaposabban megnézve elmondhatjuk, hogy ez az összecsukható telefonok királynője lehet.

Fotó: Android Authority

Nagyon vékony. Alig 10 mm-es méretével ugyanolyan vékony, mint egy hagyományos okostelefon, és a súlya is körülbelül ugyanannyi. Az egykezes használathoz ez egy olyan összehajtható telefon, amely nem tűnik vaskos téglának. A formai tényező és a 20:9-es külső kijelző nagyban hozzájárul ehhez. Nem olyan rövid és széles, mint a Google Pixel Fold, és nem is olyan magas és keskeny, mint a Galaxy Z Fold 5, és ez rendelkezik az eddigi legnagyobb akkumulátorral az összecsukható készülékek közül – egy speciálisan kifejlesztett 5000mAh-s osztott cellával.

A HONOR Magic V2 az összecsukható okostelefonok kvintesszenciája, aminek az összecsukható okostelefonokat ígérték. Ha egy összecsukható készülékbe fektetek be, azt szeretném, ha először egy fantasztikus hagyományos okostelefon lenne, és másodszor egy nagyszerű összecsukható; a Magic V2 ezt eléri. Kellemesnek tűnik, mivel kevés kompromisszummal (nincs vezeték nélküli töltés, nincs IP-besorolás) használhatjuk, és amikor szükség van rá, kinyithatjuk, hogy nagy, táblagépszerű kijelzőt kapjunk a jobb munkateljesítmény vagy médiafogyasztás érdekében. Valóban, mindkét világ legjobbja.

Az alacsony villódzású kijelző, a mindkét képernyőn megjelenő stylus-támogatás, az új zsanérkialakítás és más specifikációk csak tovább növelik az eddigi leghasználhatóbb összecsukható készüléknek tűnő telefont. Mi tehát a probléma? Azok a rajongók, akik a képernyőjükre tapadva nézték, ahogy a HONOR vezetői egy koncepció telefonról áradoznak, nem kaptak választ a már létező modellről, ami viszont biztosan érdekli őket, és nem kaptak időpontot vagy árat a megjelenéssel kapcsolatban, amire számíthatnak.

Késleltetett globális bevezetés

Kiderült, hogy a HONOR nem említette a Magic V2 globális megjelenési dátumát az IFA-n, mert ez nem fog egyhamar megtörténni. A vállalat később megerősítette, hogy a Magic V2-t világszerte 2024 első negyedévében fogja piacra dobni.

Hadd fogalmazzam újra: A HONOR Magic V2, amely Kínában 2023 júliusában jelent meg, Ázsia többi részére, Európába és néhány más globális piacra optimális esetben csak 2024. január 1-jén érkezik. Ez hat hónap késés. Reálisan nézve februári vagy márciusi megjelenésről beszélhetünk, tehát hét vagy nyolc hónap késéssel lesz elérhető a telefon.

Az emberek felejtenek. Az érdeklődés csökken. Az összehajtható telefonok gyors ütemében pedig hat hónap egy örökkévalóság. Addigra a OnePlus kiadja az Open-t, az OPPO valószínűleg a Find N3-at, a HUAWEI Mate X4 már úton lesz, és a Google Pixel Fold 2 és a Samsung Galaxy Z Fold 6 kiszivárogtatásai is sűrűn érkeznek majd. Még érdekesebb lesz, ha már a HONOR Magic V3 szivárogtatásai is keringenek majd! És a Magic V2, amely napjaink legforróbb összecsukható telefonjának, tegnapi hírnek fog tűnni. Lehet, hogy már nem ez lesz a legvékonyabb, az akkumulátora nem lesz olyan lenyűgöző, és a kameráit is kissé alulmúltnak éreznénk.

Ha a HONOR Magic V2 megvásárlásán gondolkoznék, és 2024 elejéig kellene várnom, hogy megkapjam, száz okom lenne rá, hogy addig meggondoljam magam. Vagy elgondolkoznék, amikor a telefon végre eladásra kerül, és azt gondolnám: “Hmmm, tényleg ~1599 eurót fogok fizetni egy tavaly megjelent telefonért? Talán mégsem.” És ez a probléma lényege; a Magic V2 2024 első negyedévében már tavalyi telefon lesz. Teljes árat fizetni érte rossz befektetésnek tűnik.

Bár biztos vagyok benne, hogy a HONOR-nak megvannak az okai erre, biztosan nem jó döntés a végeredmény. Addig kell lecsapni a vasra, amíg forró a vas, nem pedig hat hónappal később, amikor már nehéz harcot kell vívni, hogy az emberek figyelmét és érdeklődését újra elnyerjük. Adj azoknak a tech-rajongóknak, akik a Magic V2-re gugliznak, videókat néznek róla, cikkeket olvasnak róla, és egész unalmas sajtókonferenciákat néznek róla, egy kézzelfogható árat és megjelenési dátumot a közeljövőben.

Lehet, hogy ma Kína a HONOR fő piaca, de holnap a világ többi része lehet a játszótér. Ezzel a stratégiával azonban nem.
Lehet, hogy ma Kína a HONOR fő piaca, de holnap a világ többi része lehet a játszótér, és ezt folyamatosan figyelmen kívül hagyják és elutasítják.

Ezen a ponton azon tűnődöm, hogy a HONOR jobban tenné-e, ha teljesen kihagyná a Magic V2 globális bevezetését, és helyette arra koncentrálna, hogy a Magic V3 mindenhol egyszerre kerüljön az emberek kezébe.

Ti mit gondoltok?

2023.09.08.

Ezeket már olvastad?

+