MojAndroid
(x) hirdetés

A Cupra gyárából érkező DarkRebel egy hírességek és rajongók által az online Hyper Configuratoron keresztül megformált autó. Láttunk már hasonló próbálkozást korábban is – hírességek terveztek már autót, de a DarkRebel tényleg jól néz ki.

A DarkRebel dizájnja az elektromos jövőről beszél, és egy hipnotikus, higanyszerű árnyalatra van festve. Az autó megvilágítási stratégiája önmagában is művészet. A Cupra logó mögött három háromszöget találhatunk; ez a nappali menetfények tervezési alapja. Innovatív világítási koncepció, ha valaha is volt ilyen.

Az autó vitorlázás ihlette központi gerincvonala zökkenőmentesen köti össze az első és a hátsó részt, hangsúlyozva a DarkRebel sportos vonzerejét. És a sötétlila árnyalat? Hangulatosabb, mint egy esős este, és a környezeti fénytől függően változik az árnyalat. A Cupra logó az egész keréktárcsán végigfut.

A DarkRebel 4,5 m hosszú, 2,2 m széles és 1,3 m magas (nyitott ajtókkal 2,2 m-re nő). Ez nagyon hasonló méret az új MG Cybersterhez.

Bent a sofőr érezheti a versenyzés és a játék világának házasságát, és van egy megvilágított váltó is. A játékok sci-fi világa belép a való világba. Ez a sci-fi téma folytatódik a tetőn elhelyezett hőkamerával, amely az utastér állapotát figyeli. A leolvasott értékek alapján az intelligens klímaberendezés finomhangolja a hőmérsékletet, a levegőt a szélvédő alatt található kopoltyúkon keresztül juttatva ki.

A játékosított kezelőfelület biztosítja, hogy ne a sofőr csak vezessen, hanem részt vegyen a Cupra Tribe összekapcsolt világában. A navigáció három egyedi UX/UI élményen keresztül érhető el: Exponential Square, Exponential Cube és Exponential Infinite, amelyek mindegyike más-más digitális interakciót kínál.

A Cupra DarkRebel a müncheni IAA Mobility 2023 kiállításon a Cupra Open Space-en látható. A közúti járművé válásáról még nincs információ, de nagyon reméljük, hogy a közeljövőben valamilyen formában megvalósulhat.

(via)

2023.09.05.

Ezeket már olvastad?

+