MojAndroid
(x) hirdetés

A tisztán elektromos, háromajtós MINI Cooper ötödik generációja a brit prémiumgyártó jellegzetes formanyelve mentén élteti tovább a márka hagyományait.

Tisztán elektromos meghajtásával és letisztult formanyelvével az új MINI Cooper tökéletesen illik a nagyvárosi életstílushoz. A MINI Cooper ötödik nemzedéke innovatív, jövőbe mutató technológiákkal egyesíti a márka tradicionális génjeit, miközben MINI-re jellemző, emissziómentes vezetési élményt kínál.

– Mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

A háromajtós MINI Cooper új nemzedéke ismét a márka esszenciáját testesíti meg. Az agilis és kompakt jármű-sziluett a MINI-re jellemző karosszériaarányokkal párosul: a rövid túlnyúlások, a rövid motorháztető és a nagy kerekekkel kontrasztot alkotó, hosszú tengelytávolság a MINI Cooper ötödik modellgenerációjának klasszikus stílusjegyeit tartalmazza.

A süllyesztett kilincseknek, valamint a kerékjárat-szélesítések és az oldalsó küszöbök hiányának köszönhetően a karosszéria egyszerre modern és minden korábbinál letisztultabb. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper frontrészét továbbra is az ikonikus, kör alakú első fényszórók és a markáns hűtőrács harmóniája jellemzi. A modern formanyelv eközben kiváló aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik: a rendkívül hatékony, 0,28-as Cd érték kimagasló a kisautók szegmensében.

Az utastér első felének kialakítása a klasszikus Mini híresen minimalista dizájnját idézi. Az első, 1959-es modellhez a Mini feltalálója, Sir Alec Issigonis olyan utasteret tervezett, amelynek közepén egy kerek műszeregység, alatta pedig a jellegzetes kapcsolósor található. Az új MINI Cooper modellben is ez a két elem, illetve a kormánykerék határozza meg a minimalista stílusú utasteret. Az új utastér kizárólag a lényegre összpontosít, kevesebb alkatrészből építkezik és okosan megtervezett, magas színvonalú kivitelezést sugall.

A MINI Cooper E modell 135 kW/184 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motorja 290 Nm csúcs forgatónyomatékot állít elő, amellyel 7,3 másodperc alatt gyorsítja fel az autót álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A 160 kW/218 lóerő maximális teljesítményű MINI Cooper SE modell 6,7 másodperc alatt sprintel fel 0-ról 100 km/órára, csúcs forgatónyomatéka 330 Nm. A valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP) mérései szerint a MINI Cooper E modell a 40,7 kWh kapacitású nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 305 kilométer, a MINI Cooper SE modell pedig az 54,2 kWh kapacitású energiatároló egység egyetlen feltöltésével 402 kilométer megtételére képes.

Az új MINI Cooper akkumulátora alapesetben 11 kW töltési kapacitású AC járműtöltést kínál, amely a MINI Cooper E modell esetében akár 75 kW-os, míg a MINI Cooper SE modell esetében akár 95 kW-os DC gyorstöltéssel is fokozható. Utóbbi esetben a 10 százalékos töltöttségi szinten álló nagyfeszültségű akkumulátor alig 30 perc alatt 80 százalékos töltöttségi szintre tölthető.

(via)

Partnerünk az e-cars.hu

2023.09.04.

Ezeket már olvastad?

+