MojAndroid
(x) hirdetés

A Qualcomm a csúcson van, köszönhetően a fantasztikus chipsetjeinek, amelyek gyakorlatilag az összes vezető Android zászlóshajóban jelen vannak. A jelenlegi két legerősebb verzió, a Snapdragon 8 Gen 2 és a Snapdragon 8 Plus Gen 1 nagyon meggyőző teljesítményt és hatékonyságot nyújtott, így természetesen az utódok esetében magasra tették a lécet. A Snapdragon 8 Gen 3-ról már hallottunk néhány dolgot, de a chipet most kiszúrták egy állítólagos benchmark eredménylistán, amelyből néhány további részletet is megtudhatunk.

A Digital Chat Station nevű, sokat foglalkoztatott kiszivárogtató megosztott egy állítólagos Geekbench 5 eredménytáblát egy új nubia okostelefonról a Weibo-n. A nubia NX769J állítólag a közelgő REDMAGIC 9 lesz, és széles körben azt várják, hogy a Snapdragon 8 Gen 3 fogja hajtani.

Míg a benchmark-listákat meg lehet hamisítani, hogy nem létező telefonok adatait fedjék fel, addig egy új SoC-t nehéz meghamisítani egy benchmark-listán. Ez azonban nem lehetetlen, így ezt a hírt is érdemes a helyén kezelni. Nem lehet megtalálni az említett listázást, és így nem tudjuk függetlenül ellenőrizni a létezését. A Weibo poszthoz csatolt képet alább láthatjátok.

Van itt néhány érdekes részlet, feltéve, hogy a benchmark eredménytábla pontos. A nubia NX769J Android 14-et futtat. Az új telefon alaplapjának kódneve “ananász”, ami egybevág a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 referenciakészülékről szóló korábbi kiszivárgásokkal.

Az állítólagos benchmark eredménytábla szerint a Snapdragon 8 Gen 3 egy 3,19 GHz-en futó elsődleges maggal, öt 2,96 GHz-en futó teljesítménymaggal és két 2,27 GHz-en futó hatékonysági maggal rendelkezik majd. Az egymagos pontszám 1596, a többmagos pontszám pedig 5977 a Geekbench 5-ön.

Bár a benchmark eredménytáblázatban nem szerepel, a Digital Chat Station szerint ez a Snapdragon 8 Gen 3 “normál” változata. Ez azt jelzi, hogy egy “speciális verzió” is készülhet.

A Qualcomm általában a legjobb SoC-jeiből egy “plusz” változatot is piacra szokott dobni. A 2023-as év első felében ez a “Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy” okostelefonok formájában jelent meg. Esetleg valami hasonlót láthatunk majd a 8 Gen 3 esetében is.

Továbbá a Digital Chat Station megemlíti a mag elrendezését. Az elsődleges mag állítólag egy ARM Cortex-X4, a teljesítménymagok állítólag ARM Cortex-A720, a hatékonysági magok pedig állítólag ARM Cortex-A520. Ez egybevág a Snapdragon 8 Gen 3-mal kapcsolatos korábbi pletykákkal. A GPU állítólag az Adreno 750 lesz. Mivel a telefon még tesztelés alatt áll, a REDMAGIC 9 végleges változata állítólag a Geekbench 5 pontszámokat körülbelül 1700-ra és 6600-ra emeli az egy- és többmagos processzorok esetében.

Várhatóan a Qualcomm a Snapdragon 8 Gen 3 hivatalos bejelentésére a Snapdragon Tech Summiton kerül sor valamikor októberben vagy novemberben.

(via)

2023.08.25.

Ezeket már olvastad?

+